پایان نامه ارشد رشته علوم دامی : تأثیر سطوح مختلف دو نوع تفاله زیتون با و بدون مکمل آنزیمی |
1-4- جایگاه تفاله زیتون و مکملهای آنزیمی در تغذیه طیور………………………………………………………………….. 3
1-5- بیان مساله………………………………………………………………………………………………………………. 4
1-6- اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………………….. 7
فصل دوم……………………………………………………………………………………………………………………. 8
بررسی منابع………………………………………………………………………………………………………………….. 8
2-1- زیتون………………………………………………………………………………………………………………….. 9
2-1-1- آشنایی با درخت زیتون……………………………………………………………………………………………… 9
2-1-2- میزان تولید زیتون……………………………………………………………………………………………………. 9
2-1-3- مشخصات گیاهشناسی درخت زیتون………………………………………………………………………………… 10
2-1-4- میوه زیتون…………………………………………………………………………………………………………. 10
2-1-5- تعاریف موجود……………………………………………………………………………………………………. 11
2-1-5-1- کنجاله زیتون خام……………………………………………………………………………………………….. 11
2-1-5-2- کنجاله زیتون کمچرب………………………………………………………………………………………….. 11
2-1-5-3- کنجاله بدون هسته………………………………………………………………………………………………. 11
2-1-5-4- کنجاله زیتون کمهسته…………………………………………………………………………………………… 11
2-1-5-5- پسآب گیاهی………………………………………………………………………………………………….. 12
2-1-5-6- برگ زیتون جمعآوری شده در کارخانه روغنکشی…………………………………………………………….. 12
2-1-6- کنجاله زیتون………………………………………………………………………………………………………. 12
2-1-6-1- ویژگیهای فیزیکی کنجاله زیتون………………………………………………………………………………… 12
2-1-6-2- شرایط نگهداری کنجاله زیتون…………………………………………………………………………………… 13
2-1-6-3- خصوصیات و ارزش غذایی کنجاله زیتون……………………………………………………………………….. 14
2-1-6-4- عوامل محدودکننده کنجاله زیتون………………………………………………………………………………… 17
2-1-6-5- استفاده از کنجاله زیتون در تغذیه دام……………………………………………………………………………. 17
2-1-6-5-1- نشخوارکنندگان………………………………………………………………………………………………. 17
2-1-6-5-2- طیور…………………………………………………………………………………………………………. 18
2-1-6-5-3- خرگوش…………………………………………………………………………………………………….. 19
2-1-6-5-4- ماهی…………………………………………………………………………………………………………. 19
2-2- آنزیم………………………………………………………………………………………………………………… 20
2-2-1- تاریخچه استفاده از آنزیم………………………………………………………………………………………….. 20
2-2-2- علت استفاده از آنزیمها در خوراک دام و طیور……………………………………………………………………. 20
2-2-3- انواع آنزیمهای تجاری و علت استفاده آنها………………………………………………………………………… 21
2-2-3-1- آنزیمهای تجزیهکننده الیاف…………………………………………………………………………………….. 21
2-2-3-2- آنزیمهای تجزیهکننده پروتئین…………………………………………………………………………………… 22
2-2-3-3- آنزیمهای تجزیهکننده نشاسته……………………………………………………………………………………. 22
2-2-3-4- آنزیمهای تجزیهکننده اسید فایتیک……………………………………………………………………………… 22
2-2-4- طبقهبندی آنزیمها و منابع آنها……………………………………………………………………………………… 23
2-2-5- استفاده از آنزیم در تغذیه طیور…………………………………………………………………………………….. 23
2-2-6- پلیساکاریدهای غیرنشاستهای……………………………………………………………………………………… 25
2-2-6-1- اثرات ضد تغذیهای پلیساکاریدهای غیرنشاستهای در تغذیه طیور………………………………………………… 26
2-2-6-1-1- تأثیر بر قابلیت هضم دیگر مواد مغذی…………………………………………………………………………. 26
2-2-6-1-2- تأثیر بر میزان انرژی مواد مغذی (خاصیت رقیقکنندگی)………………………………………………………… 26
2-2-6-1-3- کاهش دسترسی طیور به مواد مغذی موجود در خوراک……………………………………………………….. 26
2-2-6-1-4- افزایش چسبندگی محتویات دستگاه گوارش…………………………………………………………………… 26
2-2-6-1-5- تأثیر بر روی جمعیت میکروارگانیسمهای روده………………………………………………………………… 27
2-2-6-1-6- اثر باند شوندگی پلیساکاریدهای غیرنشاستهای………………………………………………………………… 27
2-2-6-1-7- دکنژوگه شدن نمکهای صفراوی……………………………………………………………………………. 28
2-2-6-1-8- تأثیر بر ترشحات آنزیمی پانکراس…………………………………………………………………………….. 28
2-3- صفات مورد مطالعه…………………………………………………………………………………………………… 29
2-3-1- سیستم ایمنی……………………………………………………………………………………………………….. 29
2-3-1-1- ایمنی ذاتی……………………………………………………………………………………………………… 29
2-3-1-1-1- ژنتیک……………………………………………………………………………………………………….. 30
2-3-1-1-2- جمعیت میکروبی……………………………………………………………………………………………… 30
2-3-1-1-3- مژههای سیستم تنفسی…………………………………………………………………………………………. 30
2-3-1-2- ایمنی اکتسابی…………………………………………………………………………………………………… 30
2-3-1-2-1- ایمنی هومورال……………………………………………………………………………………………….. 31
2-3-1-2-2- ایمنی سلولی………………………………………………………………………………………………….. 31
2-3-1-3- ویژگیهای سیستم ایمنی پرندگان……………………………………………………………………………….. 32
2-3-1-4- بورس فابریسیوس……………………………………………………………………………………………….. 32
2-3-1-5- تیموس………………………………………………………………………………………………………….. 33
2-3-1-6- مکانیسم پاسخ ایمنی…………………………………………………………………………………………….. 33
2-3-1-7- آنتیبادی……………………………………………………………………………………………………….. 34
2-3-1-8- انواع ایمونوگلوبولین…………………………………………………………………………………………….. 34
2-3-1-8-1- ایمونوگلوبولین Y…………………………………………………………………………………………….. 34
2-3-1-8-2- ایمونوگلوبولین M…………………………………………………………………………………………….. 34
2-3-1-8-3- ایمونوگلوبولین A…………………………………………………………………………………………….. 35
2-3-1-9- ساختمان ایمونوگلوبولینها………………………………………………………………………………………. 35
2-3-2- فراسنجههای خونی………………………………………………………………………………………………… 36
فصل سوم………………………………………………………………………………………………………………….. 37
مواد و روشها……………………………………………………………………………………………………………… 37
3-1- زمان و مکان انجام تحقیق…………………………………………………………………………………………….. 38
3-2- مراحل آمادهسازی سالن پرورش پیش از آغاز دوره پرورش………………………………………………………….. 38
3-3- شرایط محیطی پرورش……………………………………………………………………………………………….. 38
3-3-1- دما………………………………………………………………………………………………………………… 38
3-3-2- رطوبت……………………………………………………………………………………………………………. 39
3-3-3- نور………………………………………………………………………………………………………………… 39
3-4- دانخوری و آبخوری………………………………………………………………………………………………. 39
3-5- برنامه بهداشتی و واکسیناسیون………………………………………………………………………………………… 39
3-6- تزریق محلول SRBC………………………………………………………………………………………………….. 41
3-7- نمونهگیری…………………………………………………………………………………………………………… 41
3-8- مدیریت دوره پرورش………………………………………………………………………………………………… 41
3-9- پرندگان و تیمارهای آزمایشی………………………………………………………………………………………… 42
3-10- جیرهها و ترکیب مواد خوراکی و مغذی آنها…………………………………………………………………………. 43
3-11- مکمل آنزیمی………………………………………………………………………………………………………. 43
3-12- تفاله زیتون………………………………………………………………………………………………………….. 48
3-12-1- تفاله زیتون معمولی……………………………………………………………………………………………….. 48
3-12-2- تفاله زیتون کمهسته………………………………………………………………………………………………. 48
3-13- فراسنجههای مورد مطالعه و روش اندازهگیری آنها…………………………………………………………………… 49
3-13-1- صفات اندازهگیری شده برای عملکرد و نحوه محاسبات آنها……………………………………………………….. 49
3-13-1-1- خوراک مصرفی……………………………………………………………………………………………….. 49
3-13-1-2- افزایش وزن…………………………………………………………………………………………………… 50
3-13-1-3- ضریب تبدیل خوراک…………………………………………………………………………………………. 50
3-13-1-4- انرژی متابولیسمی دریافتی………………………………………………………………………………………. 50
3-13-1-5- ضریب تبدیل انرژی متابولیسمی دریافتی………………………………………………………………………… 51
3-13-1-6- پروتئین دریافتی……………………………………………………………………………………………….. 51
3-13-1-7- ضریب تبدیل پروتئین دریافتی………………………………………………………………………………….. 51
3-13-1-8- وزن نهایی…………………………………………………………………………………………………….. 51
3-13-1-9- هزینه خوراک لازم بهازای یك کیلوگرم افزایش وزن زنده…………………………………………………….. 51
3-13-1-10- شاخص تولید…………………………………………………………………………………………………. 52
3-13-2- فراسنجههای اندازهگیری شده در تفکیک لاشه……………………………………………………………………. 52
3-13-3- اندازهگیری فراسنجههای خونی…………………………………………………………………………………… 53
3-13-3-1- اندازهگیری اسید اوریک………………………………………………………………………………………. 53
3-13-3-2- اندازهگیری کلسترول کل………………………………………………………………………………………. 53
3-13-3-3- اندازهگیری تریگلیسیرید………………………………………………………………………………………. 54
3-13-3-4- اندازهگیری لیپوپروتئین با تراکم بسیارکم……………………………………………………………………….. 54
3-13-3-5- اندازهگیری لیپوپروتئین با تراکم بالا…………………………………………………………………………….. 54
3-13-3-6- اندازهگیری لیپوپروتئین با تراکم کم……………………………………………………………………………. 54
3-13-3-7- اندازهگیری آنزیم کبدی آسپارتات ترانسآمیناز……………………………………………………………….. 55
3-13-3-8- اندازهگیری آنزیم کبدی آلانین ترانسآمیناز……………………………………………………………………. 55
3-13-3-9- اندازهگیری پروتئین کل……………………………………………………………………………………….. 55
3-13-3-10- اندازهگیری آلبومین…………………………………………………………………………………………… 56
3-13-3-11- اندازهگیری گلوبولین…………………………………………………………………………………………. 56
3-13-4- اندازهگیری پاسخ سیستم ایمنی……………………………………………………………………………………. 56
3-13-4-1- آزمایش HI……………………………………………………………………………………………………. 56
3-13-4-2- روش انجام آزمایش HA………………………………………………………………………………………. 57
3-13-4-3- روش انجام آزمایش HI……………………………………………………………………………………….. 57
3-13-4-4- روش انجام آزمایش الایزا……………………………………………………………………………………… 57
3-13-4-5- روش انجام آزمایش SRBC……………………………………………………………………………………. 58
3-14- طرح آماری آزمایش……………………………………………………………………………………………….. 59
فصل چهارم……………………………………………………………………………………………………………….. 61
نتایج……………………………………………………………………………………………………………………….. 61
4-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجههای گوشتی……………………………………………………….. 62
4-1-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجههای گوشتی در هفته اول……………………………………….. 62
4-1-1-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته اول…………………………………………………… 62
4-1-1-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته اول……………………………………………………….. 62
4-1-1-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته اول……………………………………………… 62
4-1-1-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته اول……………………………………………….. 63
4-1-1-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته اول……………………………………….. 63
4-1-1-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته اول……………………………………………… 63
4-1-1-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته اول………………………………………. 64
4-1-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجههای گوشتی در هفته دوم……………………………………….. 66
4-1-2-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته دوم…………………………………………………… 66
4-1-2-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته دوم………………………………………………………. 66
4-1-2-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته دوم…………………………………………….. 66
4-1-2-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته دوم………………………………………………. 67
4-1-2-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته دوم……………………………………….. 67
4-1-2-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته دوم……………………………………………… 67
4-1-2-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته دوم……………………………………… 68
4-1-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجههای گوشتی در هفته سوم……………………………………….. 70
4-1-3-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته سوم………………………………………………….. 70
4-1-3-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته سوم………………………………………………………. 70
4-1-3-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته سوم…………………………………………….. 70
4-1-3-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته سوم………………………………………………. 71
4-1-3-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته سوم………………………………………. 71
4-1-3-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته سوم……………………………………………… 71
4-1-3-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته سوم……………………………………… 72
4-1-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجههای گوشتی در هفته چهارم…………………………………….. 74
4-1-4-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته چهارم………………………………………………… 74
4-1-4-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته چهارم……………………………………………………. 74
4-1-4-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته چهارم………………………………………….. 74
4-1-4-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته چهارم……………………………………………. 75
4-1-4-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته چهارم…………………………………….. 75
4-1-4-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته چهارم…………………………………………… 75
4-1-4-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته چهارم…………………………………… 76
4-1-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجههای گوشتی در هفته پنجم………………………………………. 78
4-1-5-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته پنجم………………………………………………….. 78
4-1-5-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته پنجم……………………………………………………… 78
4-1-5-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته پنجم……………………………………………. 78
4-1-5-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته پنجم……………………………………………… 79
4-1-5-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته پنجم………………………………………. 79
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 06:02:00 ق.ظ ]
|