دانلود پایان نامه ارشد:بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر کاهش صادرات گردو در استان قزوین |
در کشورهای در حال توسعه، صادرات محصولات کشاورزی جهت تامین ارز مورد نیاز و بخش مصرف جامعه مورد توجه است (اشرافی، 1386). بررسیها و مطالعات نشان میدهد عوامل عمده در این گونه کشورها باعث شدهاست که این بخش نتواند نقش مورد نیاز را در زمینه ایفا کند. از جمله این عوامل میتوان به فقدان اطلاعات و دانش اقتصادی افراد در زمینه استعداد و پتانسیل تولیدی کشورها، نبود یک نظام بازاریابی و بازار رسانی کار آمد، ناآگاهی از شرایط خاص محصولات کشاورزی از جمله فساد پذیری، حجیم بودن و غیره و همچنین فقدان سیاست و قوانین ارزی و تجاری مناسب از سوی دولت اشاره کرد (عزیزی، 1390).
اقتصاد ایران از دیر باز متکی به درآمدهای حاصل از صدور نفت خام بوده و این اتکا مانع از آن شده که مسئولان برنامهریزی برای ایجاد انواع تنوع در منابع، درآمدهای ارزی و افزایش صادرات غیر نفتی به نحو اساسی چاره اندیشی کنند (شجری، 1390).
صادرات فعالیت پیچیدهای است که دارای ظرفیتهای خاص میباشد، بنابراین برای افزایش صادرات و فروش بیشتر کالا و خدمات به خریداران خارجی شرایط و عوامل مساعد بسیاری لازم است. بدون مطالعه مشکلات، موانع و تنگناها و همچنین بررسی و تحقیق مستمر در رابطه با بازارهای صادراتی، پیشبرد سیاست افزایش صادرات که همواره به عنوان یکی از والاترین آرمانهای کشور تلقی میشود غیر ممکن است.
یکی از محورهای اطلاعاتی مهم جهت برنامهریزی صادرات، مزیت نسبی کشور در تولید محصولات مختلف میباشد. بر اساس مفهوم مزیت نسبی چنانچه کشوری یک کالا را نسبت به دیگر کالاها ارزان تر تولید کند، این کشور در تولید چنین کالایی دارای مزیت نسبی است. افزون بر این، اگر کشور مزبور بتواند کالای مورد نظر را در مقایسه با سایر
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 05:31:00 ق.ظ ]
|