پایان نامه ارشد : بررسی اثرات ضد باکتری و ضد قارچی عصاره اسفنج دریایی .Callyslpongiasp خلیج فارس |
1-1 مقدمه. 2
1-2 معرفیاسفنج. 2
1-3 اسفنجومیکروارگانیسمهایهمزیست.. 2
1-4 اهمیتکاربردارگانیسمهایدریایی.. 3
1-5 اسفنجهایدریاییمنابعغنیازترکیباتفعالزیستی.. 4
1-6 تنوعمتابولیتهایثانویهاسفنجدریایی.. 4
1-7نقشترکیباتطبیعیدریاییدرزندگیانسان. 4
1-8 متابولیتهایفعالزیستیاسفنجدریاییباخواصدارویی.. 5
1-8-1 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصضدپاتوژنی.. 5
1-8-2 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصضدسرطانی.. 6
1-8-3 متابولیتهایاسفنجدریاییباخواصآنتیبیوتیکی.. 6
1-9 ترکیباتفعالزیستیاسفنجدریاییدرمرحلهکاربردبالینی.. 6
1-10اهمیتمسئله. 7
1-11اهدافتحقیق: 7
فصلدوم : مروریبرپیشینهیپژوهش
2-1خاصیتضدمیکروبیباکتریهایهمزیستاسفنجدریایی.. 9
2-2 خاصیتضدباکتریعصارهاسفنجدریایی.. 9
2-3 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنجHaliclona sp. 9
2-4 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنج Sigmadocia pumila. 10
2-5 عصارهمتانولیضدباکتریاییوضدقارچیاسفنجZygomycale sp. 10
2-6 بررسیاثرضدقارچیچهارنوععصارهازنهگونهاسفنجدریایی.. 11
2-7 خواصضدباکتریاییعصارهاسفنجAxinella sinoxeaازجزیرهلارکخلیجفارس… 11
فصلسوم : موادوروشها
3-1 نمونهبرداری.. 13
3-2 تهیهعصارهاسفنجدریایی.. 14
3-2-1 تهیهعصارهاسفنجخشکشده 14
3-3-2 تهیهعصارهالکلیاسفنج. 16
3-3 تهیهمیکروبوقارچهایبیماریزایانسان. 17
3-4کشتمیکروبوقارچ. 18
3-5 استخراج DNAوشناساییمولکولیاسفنجگونهcallyspongia sp. 18
3-5-1 استخراجDNA.. 18
3-5-2 بررسیکیفیتDNA.. 19
3-5-3 PCR.. 20
3-6 سنجشمیکروبی.. 20
3-6-1آزمونحساسیتآنتیبیوتیککربیبایر. 20
3-6-2 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهاسفنج . Callyslpongia spخشکشده 20
3-7-3 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهالکلیاسفنجCallyslpongia sp. 21
3-6-4 بررسیاثرضدمیکروبیعصارهاسفنجمنجمدشدهCallyslpongia sp. 21
3-6-5 (Minimum Inihibitory Concentration)MICو ) MBC (Minimum Bacteria Concentration. 21
3-7کدورتسنجیمحیطکشتمیکروبیمایع. 22
3-7-1تهیهسوسپانسیونمیکروبی 5/0 مکفارلند. 22
3-8-1رقتمهارکنندههایرشدمیکروبی.. 22
3-8-2 دستگاهاسکتروفتومتری.. 22
3-8 رقیقسازیعصارهاسفنجCallyslpongiasp.خشکشدهوسنجشMIC.. 23
3-8-1رقیقسازی.. 23
3-8-2MIC(Minimum Inihibitory Concentration) 25
3-9 شمارشومحاسبهکلنیباکتری.. 25
3 –10 کشتقارچی.. 26
3-11عصارهالکلیغلیظشده 26
کلیهجدولونمودارهابانرمافزارMicrosoft Office Excel 2007طراحیورسمشدهاند. 26
فصلچهارم : نتایج
4-2 خاصیتباکتریواستاتیکیوباکتریوسیدالیعصارهاسفنجCallyslpongiasp. 29
4-3 بررسیقطرهالهعدمرشدباکتریبراثرتلقیحعصارهاسفنج Callyslpongia spدرمحیطکشتمیکروبی.. 31
4-4 کدورتسنجیمحیطکشتدررقتهایمتفاوت.. 32
4-5شمارشباکتریهایزنده 33
4-6 نمودارمقایسهحداکثرقطرهالههایممانعتازرشدمیکروبیعصارهاسفنجدریایی. Callyslpongia sp. 34
4-7 غلیظسازیعصارهالکلیاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 35
4-8بررسیاثرضدقارچیعصارهاسفنجCallyslpongia sp. 38
فصلپنجم : بحثونتیجهگیری
5-1 شناساییمولکولیگونهاسفنجCallyslpongia sp. 40
5-2 قطرهالهممانعتازرشدعصارهاسفنجCallyslpongiasp. 40
5-3 (MIC( Minimum Inihibitory Concentration و(Minimum Bacteria Concentration)MBC.. 40
5-4عصارهالکلیغلیظشده 41
5-5 نتیجهگیریکلی.. 42
5-6 پیشنهادات.. 43
منابعومآخذ. 44
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2-1ترکیباتفعالزیستیودرصدفراوانیآنهادرعصارهاسفنجدریاییZygomycale sp. 10
جدول 4-1 قطرهالهعدمرشدمیکروبباتلقیحعصارههایمتفاوتاسفنجCallyslpongia sp. برحسبمیلیمتر. 32
جدول 4-2 مقدارجذبنوریدرمحیطکشت.. 33
جدول 4-3 شمارشمیکروبیبهروشمحاسبهاستاندار 34
جدول4-4 جذبنوریعصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36
جدول 4-5 عصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36
جدول4-6 عصاره غلیظشدهاسفنجدریاییsp.Callyslpongia. 36
فهرست تصویر و نمودارها
عنوان صفحه
تصویر 3-1 محلنمونهبرداری.. 13
تصویر3-2 اسفنجدریاییCallyslpongia sp. ازجزیرههرمزخلیجفارس… 14
تصویر 3-3 اسفنجخیسشدهدرحلالوفازمیانیایجادشده 15
تصویر3-4 محلولعصارهگیریبعدازفیلترکردنباکاغذصافیواتمنشماره 1. 15
تصویر 3-5 دستگاهروتاریHeidolph مدلLaboreta 4011digital 15
تصویر3-6 عصارهاسفنچبعدازتبخیرحلالبااستفادهازدستگاهروتاری.. 16
تصویر3-7محیطکشتاستافیلوکوکوساورئوس… 17
تصویر 3-8 محیطکشتاشریشاکلای.. 17
تصویر 3-9 محیطکشتشیگلا. 17
تصویر 3-10 اسفنجپودرشدهبااستفادهازنیتروژنمایع. 19
تصویر 3-11 مقایسهمحلولهایمیکروبی 5/0 مکفارلندوکلریدباریم. 22
تصویر3-12رقتهایمختلفعصارهاسفنجCallyslpongia sp. 24
تصویر 3-13 دستگاهاسپکتروفتومتریمدلUnico uv-1200. 24
تصویر3-14کلنیهایایجادشدهدرمحیطکشتمیکروبی.. 26
تصویرشماره 4-1مارکرco1. 28
تصویرشماره4-2 محدودهیباندهایPCR.. 28
تصویر 4-3خاصیتباکتریواستاتیکیعصارهE بر S.aureus. 29
تصویر 4-4 خاصیتباکتریوسیدیعصارهالکلیبرمیکروبShiglla sp. 29
تصویر 4-5 خاصیتباکتریوسیدیعصارهالکلیبرمیکروبE.coli 30
تصویر 4-6 محیطکشتCandida albicanc. 30
تصویر 4-7 محیطکشتPinicillum sp. 30
تصویر 4-8 محیطکشتAspergillus. 31
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 02:38:00 ب.ظ ]
|