1-4- جایگاه تفاله زیتون و مکمل‌های آنزیمی در تغذیه طیور………………………………………………………………….. 3

1-5- بیان مساله………………………………………………………………………………………………………………. 4

1-6- اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………………….. 7

فصل دوم……………………………………………………………………………………………………………………. 8

بررسی منابع………………………………………………………………………………………………………………….. 8

2-1- زیتون………………………………………………………………………………………………………………….. 9

2-1-1- آشنایی با درخت زیتون……………………………………………………………………………………………… 9

2-1-2- میزان تولید زیتون……………………………………………………………………………………………………. 9

2-1-3- مشخصات گیاه‌شناسی درخت زیتون………………………………………………………………………………… 10

2-1-4- میوه زیتون…………………………………………………………………………………………………………. 10

2-1-5- تعاریف موجود……………………………………………………………………………………………………. 11

2-1-5-1- کنجاله زیتون خام……………………………………………………………………………………………….. 11

2-1-5-2- کنجاله زیتون کم‌چرب………………………………………………………………………………………….. 11

2-1-5-3- کنجاله بدون هسته………………………………………………………………………………………………. 11

2-1-5-4- کنجاله زیتون کم‌هسته…………………………………………………………………………………………… 11

2-1-5-5- پس‌آب گیاهی………………………………………………………………………………………………….. 12

2-1-5-6- برگ زیتون جمع‌آوری شده در کارخانه روغن‌کشی…………………………………………………………….. 12

2-1-6- کنجاله زیتون………………………………………………………………………………………………………. 12

2-1-6-1- ویژگی‌های فیزیکی کنجاله زیتون………………………………………………………………………………… 12

2-1-6-2- شرایط نگهداری کنجاله زیتون…………………………………………………………………………………… 13

2-1-6-3- خصوصیات و ارزش غذایی کنجاله زیتون……………………………………………………………………….. 14

2-1-6-4- عوامل محدودکننده کنجاله زیتون………………………………………………………………………………… 17

2-1-6-5- استفاده از کنجاله زیتون در تغذیه دام……………………………………………………………………………. 17

2-1-6-5-1- نشخوارکنندگان………………………………………………………………………………………………. 17

2-1-6-5-2- طیور…………………………………………………………………………………………………………. 18

2-1-6-5-3- خرگوش…………………………………………………………………………………………………….. 19

2-1-6-5-4- ماهی…………………………………………………………………………………………………………. 19

2-2- آنزیم………………………………………………………………………………………………………………… 20

2-2-1- تاریخچه استفاده از آنزیم………………………………………………………………………………………….. 20

2-2-2- علت استفاده از آنزیم‌ها در خوراک دام و طیور……………………………………………………………………. 20

2-2-3- انواع آنزیم‌های تجاری و علت استفاده آنها………………………………………………………………………… 21

2-2-3-1- آنزیم‌های تجزیه‌کننده الیاف…………………………………………………………………………………….. 21

2-2-3-2- آنزیم‌های تجزیه‌کننده پروتئین…………………………………………………………………………………… 22

2-2-3-3- آنزیم‌های تجزیه‌کننده نشاسته……………………………………………………………………………………. 22

2-2-3-4- آنزیم‌های تجزیه‌کننده اسید فایتیک……………………………………………………………………………… 22

2-2-4- طبقه‌بندی آنزیم‌ها و منابع   برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید آنها……………………………………………………………………………………… 23

2-2-5- استفاده از آنزیم در تغذیه طیور…………………………………………………………………………………….. 23

2-2-6- پلی‌ساکاریدهای غیر‌نشاسته‌ای……………………………………………………………………………………… 25

2-2-6-1- اثرات ضد تغذیه‌ای پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای در تغذیه طیور………………………………………………… 26

2-2-6-1-1- تأثیر بر قابلیت هضم دیگر مواد مغذی…………………………………………………………………………. 26

2-2-6-1-2- تأثیر بر میزان انرژی مواد مغذی (خاصیت رقیق‌کنندگی)………………………………………………………… 26

2-2-6-1-3- کاهش دسترسی طیور به مواد مغذی موجود در خوراک……………………………………………………….. 26

2-2-6-1-4- افزایش چسبندگی محتویات دستگاه گوارش…………………………………………………………………… 26

2-2-6-1-5- تأثیر بر روی جمعیت میکروارگانیسم‌های روده………………………………………………………………… 27

2-2-6-1-6- اثر باند شوندگی پلی‌ساکاریدهای غیر‌نشاسته‌ای………………………………………………………………… 27

2-2-6-1-7- دکنژوگه شدن نمک‌های صفراوی……………………………………………………………………………. 28

2-2-6-1-8- تأثیر بر ترشحات آنزیمی پانکراس…………………………………………………………………………….. 28

2-3- صفات مورد مطالعه…………………………………………………………………………………………………… 29

2-3-1- سیستم ایمنی……………………………………………………………………………………………………….. 29

2-3-1-1- ایمنی ذاتی……………………………………………………………………………………………………… 29

2-3-1-1-1- ژنتیک……………………………………………………………………………………………………….. 30

2-3-1-1-2- جمعیت میکروبی……………………………………………………………………………………………… 30

2-3-1-1-3- مژه‌های سیستم تنفسی…………………………………………………………………………………………. 30

2-3-1-2- ایمنی اکتسابی…………………………………………………………………………………………………… 30

2-3-1-2-1- ایمنی هومورال……………………………………………………………………………………………….. 31

2-3-1-2-2- ایمنی سلولی………………………………………………………………………………………………….. 31

2-3-1-3- ویژگی‌های سیستم ایمنی پرندگان……………………………………………………………………………….. 32

2-3-1-4- بورس فابریسیوس……………………………………………………………………………………………….. 32

2-3-1-5- تیموس………………………………………………………………………………………………………….. 33

2-3-1-6- مکانیسم پاسخ ایمنی…………………………………………………………………………………………….. 33

2-3-1-7- آنتی‌بادی……………………………………………………………………………………………………….. 34

2-3-1-8- انواع ایمونوگلوبولین…………………………………………………………………………………………….. 34

2-3-1-8-1- ایمونوگلوبولین Y…………………………………………………………………………………………….. 34

2-3-1-8-2- ایمونوگلوبولین M…………………………………………………………………………………………….. 34

2-3-1-8-3- ایمونوگلوبولین A…………………………………………………………………………………………….. 35

2-3-1-9- ساختمان ایمونوگلوبولین‌ها………………………………………………………………………………………. 35

2-3-2- فراسنجه‌های خونی………………………………………………………………………………………………… 36

فصل سوم………………………………………………………………………………………………………………….. 37

مواد و روش‌ها……………………………………………………………………………………………………………… 37

3-1- زمان و مکان انجام تحقیق…………………………………………………………………………………………….. 38

3-2- مراحل آماده‌سازی سالن پرورش پیش از آغاز دوره پرورش………………………………………………………….. 38

3-3- شرایط محیطی پرورش……………………………………………………………………………………………….. 38

3-3-1- دما………………………………………………………………………………………………………………… 38

3-3-2- رطوبت……………………………………………………………………………………………………………. 39

3-3-3- نور………………………………………………………………………………………………………………… 39

3-4- دان‌خوری و آب‌خوری………………………………………………………………………………………………. 39

3-5- برنامه بهداشتی و واکسیناسیون………………………………………………………………………………………… 39

3-6- تزریق محلول SRBC………………………………………………………………………………………………….. 41

3-7- نمونه‌گیری…………………………………………………………………………………………………………… 41

3-8- مدیریت دوره پرورش………………………………………………………………………………………………… 41

3-9- پرندگان و تیمارهای آزمایشی………………………………………………………………………………………… 42

3-10- جیره‌ها و ترکیب مواد خوراکی و مغذی آنها…………………………………………………………………………. 43

3-11- مکمل آنزیمی………………………………………………………………………………………………………. 43

3-12- تفاله زیتون………………………………………………………………………………………………………….. 48

3-12-1- تفاله زیتون معمولی……………………………………………………………………………………………….. 48

3-12-2- تفاله زیتون کم‌هسته………………………………………………………………………………………………. 48

3-13- فراسنجه‌های مورد مطالعه و روش اندازه‌گیری آنها…………………………………………………………………… 49

3-13-1- صفات اندازه‌گیری شده برای عملکرد و نحوه محاسبات آنها……………………………………………………….. 49

3-13-1-1- خوراک مصرفی……………………………………………………………………………………………….. 49

3-13-1-2- افزایش وزن…………………………………………………………………………………………………… 50

3-13-1-3- ضریب تبدیل خوراک…………………………………………………………………………………………. 50

3-13-1-4- انرژی متابولیسمی دریافتی………………………………………………………………………………………. 50

3-13-1-5- ضریب تبدیل انرژی متابولیسمی دریافتی………………………………………………………………………… 51

3-13-1-6- پروتئین دریافتی……………………………………………………………………………………………….. 51

3-13-1-7- ضریب تبدیل پروتئین دریافتی………………………………………………………………………………….. 51

3-13-1-8- وزن نهایی…………………………………………………………………………………………………….. 51

3-13-1-9- هزینه خوراک لازم به‌ازای یك کیلوگرم افزایش وزن زنده…………………………………………………….. 51

3-13-1-10- شاخص تولید…………………………………………………………………………………………………. 52

3-13-2- فراسنجه‌های اندازه‌گیری شده در تفکیک لاشه……………………………………………………………………. 52

3-13-3- اندازه‌گیری فراسنجه‌های خونی…………………………………………………………………………………… 53

3-13-3-1- اندازه‌گیری اسید اوریک………………………………………………………………………………………. 53

3-13-3-2- اندازه‌گیری کلسترول کل………………………………………………………………………………………. 53

3-13-3-3- اندازه‌گیری تری‌گلیسیرید………………………………………………………………………………………. 54

3-13-3-4- اندازه‌گیری لیپوپروتئین با تراکم بسیارکم……………………………………………………………………….. 54

3-13-3-5- اندازه‌گیری لیپوپروتئین با تراکم بالا…………………………………………………………………………….. 54

3-13-3-6- اندازه‌گیری لیپوپروتئین با تراکم کم……………………………………………………………………………. 54

3-13-3-7- اندازه‌گیری آنزیم‌ کبدی آسپارتات ترانس‌آمیناز……………………………………………………………….. 55

3-13-3-8- اندازه‌گیری آنزیم کبدی آلانین ترانس‌آمیناز……………………………………………………………………. 55

3-13-3-9- اندازه‌گیری پروتئین کل……………………………………………………………………………………….. 55

3-13-3-10- اندازه‌گیری آلبومین…………………………………………………………………………………………… 56

3-13-3-11- اندازه‌گیری گلوبولین…………………………………………………………………………………………. 56

3-13-4- اندازه‌گیری پاسخ سیستم ایمنی……………………………………………………………………………………. 56

3-13-4-1- آزمایش HI……………………………………………………………………………………………………. 56

3-13-4-2- روش انجام آزمایش HA………………………………………………………………………………………. 57

3-13-4-3- روش انجام آزمایش HI……………………………………………………………………………………….. 57

3-13-4-4- روش انجام آزمایش الایزا……………………………………………………………………………………… 57

3-13-4-5- روش انجام آزمایش SRBC……………………………………………………………………………………. 58

3-14- طرح آماری آزمایش……………………………………………………………………………………………….. 59

فصل چهارم……………………………………………………………………………………………………………….. 61

نتایج……………………………………………………………………………………………………………………….. 61

4-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجه‌های گوشتی……………………………………………………….. 62

4-1-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجه‌های گوشتی در هفته اول……………………………………….. 62

4-1-1-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته اول…………………………………………………… 62

4-1-1-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته اول……………………………………………………….. 62

4-1-1-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته اول……………………………………………… 62

4-1-1-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته اول……………………………………………….. 63

4-1-1-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته اول……………………………………….. 63

4-1-1-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته اول……………………………………………… 63

4-1-1-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته اول………………………………………. 64

4-1-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجه‌های گوشتی در هفته دوم……………………………………….. 66

4-1-2-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته دوم…………………………………………………… 66

4-1-2-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته دوم………………………………………………………. 66

4-1-2-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته دوم…………………………………………….. 66

4-1-2-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته دوم………………………………………………. 67

4-1-2-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته دوم……………………………………….. 67

4-1-2-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته دوم……………………………………………… 67

4-1-2-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته دوم……………………………………… 68

4-1-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجه‌های گوشتی در هفته سوم……………………………………….. 70

4-1-3-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته سوم………………………………………………….. 70

4-1-3-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته سوم………………………………………………………. 70

4-1-3-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته سوم…………………………………………….. 70

4-1-3-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته سوم………………………………………………. 71

4-1-3-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته سوم………………………………………. 71

4-1-3-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته سوم……………………………………………… 71

4-1-3-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته سوم……………………………………… 72

4-1-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجه‌های گوشتی در هفته چهارم…………………………………….. 74

4-1-4-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته چهارم………………………………………………… 74

4-1-4-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته چهارم……………………………………………………. 74

4-1-4-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته چهارم………………………………………….. 74

4-1-4-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته چهارم……………………………………………. 75

4-1-4-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته چهارم…………………………………….. 75

4-1-4-6- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان پروتئین دریافتی هفته چهارم…………………………………………… 75

4-1-4-7- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل پروتئین دریافتی هفته چهارم…………………………………… 76

4-1-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر عملکرد جوجه‌های گوشتی در هفته پنجم………………………………………. 78

4-1-5-1- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر خوراک مصرفی هفته پنجم………………………………………………….. 78

4-1-5-2- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر افزایش وزن هفته پنجم……………………………………………………… 78

4-1-5-3- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل خوراک هفته پنجم……………………………………………. 78

4-1-5-4- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر میزان انرژی دریافتی هفته پنجم……………………………………………… 79

4-1-5-5- اثر آنزیم، سطح و نوع تفاله زیتون بر ضریب تبدیل انرژی دریافتی هفته پنجم………………………………………. 79

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...