پایان نامه بررسی و مقایسهی بازده داراییها به عنوان پوشش در برابر تورم در ایران |
مردم طلا را به دو هدف میخرند. اول “تقاضا برای استفاده”، جایی که طلا مستقیماً در تولید جواهرات، مدال، سکه، اجزای الکتریکی و مشابه آن مورد استفاده قرار میگیرد. دوم “تقاضا به عنوان دارایی” برای طلا، جایی که آن مورد استفاده دولتها، مدیران و اشخاص به عنوان سرمایهگذاری قرار میگیرد (گوش و همکاران، 3:2004).
در دههی 1930 افزایش بهای طلا، عمدتاً ناشی از نقش طلا به عنوان پول بود. در حالی که از اواسط تا اواخر دههی 1970 نقش طلا به عنوان یک دارایی منجر به فشار تقاضای سوداگرانه برای طلا و افزایش بهای آن شد. بنابراین بعد از سالهای 1970، نقش طلا به عنوان یک کالا عامل تعیینکننده تقاضا برای طلا بود (هارمستون[16]، 11:1998). هر چند در حال حاضر یکی از علل افزایش تقاضا برای طلا، افزایش تقاضای مؤسسات مالی، بانکها و مؤسسات سرمایهگذاری و بانکهای مرکزی برای طلا به منظور تنوع بخشی سبد دارایی و کاهش خطر سبد داراییهاست، به این دلیل که همبستگی بین بازده سهام، اوراق قرضه و بازده طلا منفی است.
دلیل سرمایهگذاران از قرار دادن طلا در سبد دارایی این است که طلا یک فلز قیمتیست با کارکردهایی که پول دارد؛ در میان همه کارکردها، قدرت خرید یکی از مهمترین آنها ست (وانگ و لی[17]، 39:2011). طلا دارایی است که مردم را برای هزاران سال جذب کرده است و این کشش تا به امروز ادامه داشته است، به گفته ورتینگتون و پهلوانی[18](2006)، برخلاف بیشتر داراییها، طلا بادوام، نسبتاً قابل حمل و نقل و قابل قبول همه است و به آسانی اعتبار دارد. اگر چه طلا دیگر نقش محوری را در نظام پولی بعد از سقوط نظام برتون وودز در 1971 ایفا نمیکند، اما نقش سنتی خود را به عنوان ذخیره ارزش در بسیاری از کشورهای آسیایی حفظ کرده است. سرمایهگذاران طلا را به عنوان پوششی در مقابل تورم و هر گونه بحران اقتصادی، سیاسی و ارزی خریداری میکنند. آنها طلا را به علاوه برای متنوع کردن سبد دارایی میخرند، زمانیکه اعتماد سرمایهگذاری در حال افزایش است؛ چرا که آنها احساس میکنند که طلا، برخلاف سایر داراییهای مالی، بهترین راه برای پوشش در برابر رکود و تورم است.
همچنین، تحلیلگران مالی و سیاستگذاران پولی، تحولات در بازار طلا را به دقت دنبال میکنند و قیمت طلا را به عنوان یک معیار خوب از روند تورم در آینده در نظر گرفته میگیرند، از آن جا که زودتر از اندازهگیریهای رسمی تورم تغییر میکند (شبانی، 1386).
در ایران از نظر تاریخی، نداشتن امنیت اجتماعی به خصوص برای زنان، نگرانی از آینده، علاقه به استفاده از طلا به عنوان زیورآلات، ارزش ذاتی و قدرت نقدشوندگی بالای طلا باعث شده است که از دیرباز این فلز گرانبها به عنوان قسمتی از پسانداز خانوارها برای روز مبادا مورد استفاده قرار گیرد (سرفراز و افسر، 156:1384).
1-2-5 پوشش تورم توسط ارز
نقش ارز در نظامهای اقتصادی، به خصوص در کشورهای توسعه نیافته انکار ناپذیر است. تفکر نگهداری بخشی از ثروت به صورت ارز، امروزه جایگاه ویژهای نزد صاحبان ثروت پیدا کرده است و بازار ارز با وجود تمام ریسک و مخاطراتش یکی از سودآورترین بازارها محسوب میشود. لذا نگهداری ارز به عنوان یک دارایی در کنار سایر داراییها دارای اهمیت است. بنابراین، اگر به پول کشورهای دیگر یا به عبارتی، ارز از دید یک کالا نگاه شود، میتوان عنوان کرد که با وجود تورم و افزایش سطح قیمتها، قیمت ارز نیز افزایش مییابد.
علل نگهداری ارز را میتوان به دو دلیل عمده دستهبندی کرد: یکی نگهداری ارز به عنوان تقاضای معاملاتی و دیگری به عنوان تقاضای سفتهبازی و نگهداری آن در سبد دارایی افراد، که این نوع تقاضاها را میتوان ناشی از مقبولیت بینالمللی این نوع دارایی و داد وستد آن در بازارهای گوناگون دانست. از بعد نگهداری بخشی از دارایی سبد سرمایهگذار به صورت ارز میتوان اشاره کرد که تفکر نگهداری بخشی از ثروت به صورت ارز، امروزه جایگاه ویژهای نزد صاحبان ثروت پیدا کرده است و عموماً بازار ارز با وجود تمام ریسکها و مخاطراتش یکی از سودآورترین بازارها محسوب میشود. اما به دلیل تعداد عوامل تأثیرگذار در بازار ارز بقای در این بازار نیاز به استعداد ویژهای برای استفاده از فرصتها و موقعیتها دارد. نداشتن اطلاعات کافی، وجود اختلاف سلیقه در چگونگی استفاده از اطلاعات بازار و در نتیجه تجزیه و تحلیل متفاوت افراد، ناهماهنگی انتظارات، دخالتهای سیاستی بانک مرکزی در بازار، قوانین و مقررات ضد قاچاق و همچنین سیاستهای بینالمللی و اقتصادی کشور از جمله عواملی هستند که ریسک نگهداری ارز را در سبد دارایی فرد بالا میبرد، لذا با توجه به مباحث فوق، نگهداری ارز به عنوان یک دارایی و نحوه تأثیرپذیری این دارایی از شرایط تورمی دارای اهمیت است (زارع و رضایی، 107:1385).
1-3 ضرورت انجام تحقیق
سرمایهگذاران همواره به دنبال کسب حداکثر بازدهی از سرمایهگذاری خود هستند، لذا همواره در جستجوی اطلاعاتی هستند که بتواند آنها را در تصمیمگیری برای تخصیص وجوه و انتخاب بازار مناسب سرمایهگذاری کمک کند. بنابراین، اطلاع در مورد تأثیر تورم بر بازده داراییها، از جمله اطلاعات با اهمیت و اثرگذاری است که فهم آن همواره مورد توجه محققان و سرمایهگذاران قرار گرفته است. با توجه به عدم توافق محققان بر نوع رابطه تورم و انواع داراییها، این موضوع اهمیت و حساسیت خاصی در اقتصاد یافته است، چرا که عدهای از محققان معتقدند تورم، بازده سرمایهگذاری در داراییها را کاهش داده و عدهای نیز بر این باورند که تورم منجر به افزایش بازده میشود. بنابراین، برای پوشش کامل اثرات تورم، نرخ بازده واقعی میبایست در دورههای تورمی حداقل یا بیشتر از نرخ بازده واقعی در دورههای غیرتورمی باشد. لذا، همواره مردم برای فرار از هزینههای تورم بهدنبال سرمایهگذاری در مطمئنترین
سایت های دیگر :
e-space: nowrap; overflow: hidden; position: relative; width: 460px; left: 3px;">
استراتژی های تامین مالی : دانلود پایان نامه ، سمینار، پروپوزال درباره استراتژی های … - دانلود پایان نامه ها-:-همه گرایش ها
|
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-03-02] [ 08:22:00 ب.ظ ]
|