پایان نامه کارشناسی ارشد: شناسایی و تعیین نژادهای ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروشهای مولکولی در استان گلستان |
1-1-5- اهمیت اقتصادی سیب زمینی.. 10
1-2-1- علایم بیماری های ویروسی سیب زمینی.. 11
1-2-2- همه گیرشناسی و چرخه ی بیماری.. 11
1-2-3- کنترل بیماریهای ویروسی سیب زمینی.. 12
1-3- فرضیه ها 12
1-4- اهداف.. 12
فصل دوم. 13
2-1- ویژگیهای گروه پوتی ویروسها 14
2-1-1- ویروس وای سیب زمینی.. 15
2-1-1-1- دامنه میزبانی و علایم ویروس وای سیب زمینی.. 16
2-1-1-2- وضعیت ویروس وای سیب زمینی در ایران. 17
2-1-1-3- ناقلین ویروس وای سیب زمینی.. 18
2-1-1-4-ساختار ژنتیکی.. 19
2-1-1-5-نژادهای ویروس وای سیب زمینی.. 19
2-1-1-5-2- نژاد N.. 20
2-1-1-5-3-نژاد C.. 21
2-1-1-6-روشهای بررسی نژادهای PVY : 21
2-1-1-7-نوترکیبی در ژنوم ویروس y سیب زمینی.. 22
2-1-1-8-مقایسه دو روش رایج شناسایی PVY.. 23
فصل سوم. 26
3-1-نمونه برداری از مزارع سیب زمینی.. 27
3-2- مواد گیاهی.. 28
3-2-1- نگهداری نمونه ها در آزمایشگاه 28
3-3-آزمون آزمون الایزای غیر مستقیم. 29
3-5- انتخاب جدایه های مثبت.. 30
3-6- مطالعات گلخانهای.. 30
3-6-1- آماده سازی گیاهان گلخانهای.. 31
3-6-2- مایه زنی گیاهان گلخانهای.. 31
3-7- روش آزمون RT-PCR.. 33
3-7-1 روش تهیه cDNA.. 33
3-7-3 مراحل به دام اندازی RNA ویروس… 34
3-9- انجام واکنش PCR.. 35
3-9-1- طراحی پرایمر. 35
3-9-2 روش آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) 36
3-10 روش تهیه ی ژل و انجام الکتروفورز برای بررسی نتایج آزمون PCR.. 37
3-11- مقایسه توالی نوکلئوتیدی نژادهای PVYبا توالی مشابه در سایر جدایه های موجود در بانک ژن. 38
فصل چهارم: 42
4-1- منبع ویروس… 43
4-2- نتایج آزمون الایزای غیر مستقیم. 44
4-3 مطالعات گلخانه ای.. 46
4-5- نتایج آزمون RT-PCR.. 47
4-6- تنوع ژنتیکی.. 52
4-7- بیشترین درصد تشابه جدایه های مورد بررسی با نژادهای اصلی PVY در جهان : 52
4-7- مقایسه نتایج حاصله از آزمونهای الایزای غیرمستقیم و RT-PCR.. 54
فصل پنجم. 55
5-1- بررسی نوترکیبی در ایزولههای ایرانی ویروس Y سیب زمینی: 58
5-2- پیشنهادات اجرایی و پژوهشی.. 59
فهرست منابع و ماخذ. 61
منابع انگلیسی: 64
فهرست جداول
جدول شمارهی 3-1- مواد لازم در مخلوط واکنش ترانویسی معکوس (RT)……………………………………….44
جدول 3-2- توالی و موقعیت آغازگرهای مورد استفاده در این تحقیق…………………………………………………………45
جدول شمارهی 3-3- مواد لازم در واکنش PCR…………………………………………………………………………….46
جدول شمارهی 3-4- چرخهی دمایی آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز………………………………………………47
جدول 3-5- مواد لازم و مقدار هر یک از آنها برای تهیه محلول پایه PCR………………………………………………….47
جدول3-6 جدابههای ویروس وای سیبزمینی که CP آنها مقایسه شده است………………………………………………49
جدول 4-1- فراوانی ویروس Y سیب زمینی در کل نمونهها به تفکیک منطقه نمونه برداری…………………………..55
فهرست اشکال
شکل 2-1- الف- ساختار فیزیکی (رشتهای خمشپذیر) (بینام، 2009). ب- تصویر شماتیک از اجزاء ژنوم PVY………………………………………………………………………………………………………………………………………….26
شکل3-1- علائم ویروس Y سیب زمینی برروی سیب زمینی( الف-نکروز رگبرگ، ب-روشنی رگبرگ)……………………………………………………………………………………………………………………………………..38
شکل 3-3- مرحله کاشت گیاهان گلخانهای……………………………………………………………………………………43
شکل 4-1- موزاییک و زردی ایجاد شده توسط ویروس Y سیب زمینی……………………………………………..53
شکل 4-2- علائم موزائیک در اثر PVY بر روی برگ سیب زمینی…………………………………………………….53
شکل 4-3- علائم ایجاد رگبرگ روشنی ونکروتیک بوسیله ویروس Y سیب زمینی بر روی سیب زمینی..54
شکل 4-4 نتایج تست سرولوژیک نمونه های آلوده به pvy درسطح مناطق مختلف استان…………………..55
شکل 4-5- نکروز و موزائیک برروی گیاه توتون رقم سامسون بوسیله تلقیح PVY……………………………..56
شکل 4-6- ایجاد موزائیک و بوسیله ویروس Y سیب زمینی…………………………………………………………….57
شکل 4-7- ایجاد نکروز رگبرگ بوسیله PVY ……………………………………………………………………………….57
شکل 4-8- نتایج آزمون PCR در ژل آگارز 1% با بافر TBE. سمت چپ: مارکر DNA. چاهک آلوده به PVY. قطعه ای به اندازه 990 نوکلئوتید تکثیر شده است…………………………………………………………………..58
شکل4-9- دندروگرام (درختواره) حاصل از گروهبندی ایزولههای توالییابی شده در این آزمایش به همراه ایزولهها و استرینهای ایرانی موجود در بانک ژن که به روش Parsimony
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 06:57:00 ق.ظ ]
|