پایان نامه بررسی تاثیر ظرفیت حافظه کاری کودکان پیش دبستانی در پردازش زمان |
خواسته میشود تنها مدت زمان حضور این محرک دیداری (شکل) را بازتولید کند. در مقابل، تکلیف بازتولید دوگانه دارای دو جزء است؛ آزمودنی علاوهبر پردازش زمان به تکلیف غیرزمانی دیگری نیز میپردازد که مستلزم پردازش شناختی است. در این نوع تکالیف علاوهبر برآورد طول زمان، تکلیف دیگری نیز از آزمودنی خواسته میشود. به عنوان مثال، یک شکل مبهم به آزمودنی عرضه میشود و او باید به طور همزمان هم مدت زمان حضور آن را برآورد کند و هم نوع شکل را تشخیص دهد و نام آن را بگوید (گاتیر، درویت-ولت، 2001).در این پژوهش، برای بررسی تاثیر حافظهکاری بر ادراک زمان از هر دو نوع تکلیف استفاده خواهد شد. با توجه به مدلهای ارائه شده ادراک زمان و پژوهشهای موجود درباره تاثیر حافظهکاری بر ادراک زمان در بزرگسالان، چنین به نظر میرسد که هر چقدر ظرفیت حافظهکاری بیشتر باشد، درک زمان و برآورد طول زمان هم در تکالیف منفرد زمانی و هم در تکالیف دوگانه دقیقتر است.
همچنین حافظهکاری با توجه ارتباط تنگاتنگ دارد و در تکالیفی که به تمرکز و حفظ توجه نیاز است، ظرفیت حافظهکاری میتواند تاثیرگذار باشد. با توجه به پژوهشهایی که در رابطه با ظرفیت حافظهکاری در بزرگسالان انجام شدهاست (برادوی و انگل، 2011)، به نظر می رسد که در بازه های زمانی زیر یک ثانیه ظرفیت حافظهکاری تاثیرگذار نباشد زیرا پردازش بازههای زمانی زیر ثانیه توسط فرآیندهای خودکار انجام میگیرد و نیازی به فرآیندهای شناختی نیست.
در این پژوهش، نقش ظرفیت حافظهکاری کودکان پیشدبستانی در درک طول زمان در تکالیف بازتولید زمانی مورد مطالعه قرار خوهد گرفت.
1-3 اهمیت و ضرورت مسئله
تا کنون بیشتر پژوهشها به بررسی ظرفیت حافظهکاری و ارتباط آن با ادراک زمان در بزرگسالان پرداختهاند، بنابراین بررسی آن درکودکان ضروری بوده و جای خالی آن قابل مشاهده است. پژوهش حاضر یک پژوهش بنیادی است که هدف آن ارتقای دانش درباره فرآیندهای شناختی می باشد. با مشخص شدن رابطه حافظهکاری و ادراک زمان در کودکان عادی میتوان آن را مبنایی برای مقایسه با کودکان دارای اختلال روانشناختی از قبیل ADHD و اتیسم قرار داد. همچنین با تعیین ارتباط فرآیندهای شناختی میتوان روشهای درمانی نوینی از قبیل توانمندسازی شناختی در جهت بهبود عملکرد شناختی کودکان ADHD و اتیسم طراحی کرد.
1-4 اهداف تحقیق
هدف کلی
مشخص کردن تاثیرظرفیت حافظه کاری بر ادراک زمان در کودکان پیش دبستانی
اهداف اختصاصی
1) تعیین تاثیر ظرفیت حافظه کاری در بازتولید زمان در تکالیف منفرد و تکالیف دوگانه
2) تعیین تاثیر ظرفیت حافظه کاری در بازتولید بازه های زمانی زیر یک ثانیه و بالاتر از یک ثانیه
1-5 سوالات پژوهشی
1) آیا ادراک زمان کودکان با ظرفیت حافظه کاری پایین درمقایسه با کودکان با ظرفیت حافظه کاری بالا در تکالیف منفرد و دوگانه متفاوت است؟
2) آیا ادراک زمان کودکان با ظرفیت حافظه کاری پایین در مقایسه با کودکان با ظرفیت حافظه کاری بالادر تکالیف زمانی زیر یک ثانیه و بالای یک ثانیه متفاوت است؟
1-6 متغیرها
متغیر مستقل اول: ظرفیت حافظه کاری (بالا یا پایین بودن ظرفیت حافظه کاری)
متغیر مستقل دوم: تکالیف آزمون (به دوصورت تکالیف منفرد و دوگانه)
متغیر مستقل سوم: بازه های زمانی (700 میلی ثانیه و 3000 میلی ثانیه)
سایت های دیگر :
e-space: nowrap; overflow: hidden; position: relative; width: 460px; left: 3px;"> |
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-03-02] [ 07:33:00 ب.ظ ]
|