پایان نامه پیش¬بینی میزان سپرده¬ها با استفاده از روش¬های خطی ARIMA و غیر خطی |
چگونه میتوان میزان سپردههای قرضالحسنه ریالی بانک سامان را با استفاده از روش آریما و شبکه عصبی پروسپترون چند لایه پیشبینی کرد؟
چگونه میتوان میزان سپردههای جاری ریالی بانک سامان را با استفاده از روش آریما و شبکه عصبی پروسپترون چند لایه پیشبینی کرد؟
چگونه میتوان میزان سپردههای کوتاه مدت ریالی بانک سامان را با استفاده از روش آریما و شبکه عصبی پروسپترون چند لایه پیشبینی کرد؟
چگونه میتوان میزان سپردههای بلند مدت ریالی بانک سامان را با استفاده از روش آریما و شبکه عصبی پروسپترون چند لایه پیشبینی کرد؟
چگونه میتوان میزان مجموع سپردههای ریالی بانک سامان را با استفاده از روش آیما و شبکه عصبی پروسپترون چند لایه پیشبینی کرد؟
در پیشبینی میزان انواع سپردههای بانک سامان بر اساس شاخص های خطای و ضریب تعیین، آیا مدل شبکههای عصبی پروسپترون چند لایه از مدل آریما دقیقتر است؟1.5.2 فرضیه ها
روشهای شبکه عصبی پروسپترون چند لایه در پیشبینی میزان انواع سپردههای ریالی بانک سامان، از لحاظ شاخص خطای ریشه میانگین مربع خطا، از روش آریما برتر است.
روشهای شبکه عصبی پروسپترون چند لایه در پیشبینی میزان انواع سپردههای ریالی بانک سامان، از لحاظ شاخص میانگین قدر مطلق درصد خطا، از روش آریما برتر است.روشهای شبکه عصبی پروسپترون چند لایه در پیشبینی میزان انواع سپردههای ریالی بانک سامان، از لحاظ شاخص میانگین قدر مطلق خطا، از روش آریما برتر است.
روشهای شبکه عصبی پروسپترون چند لایه در پیشبینی میزان انواع سپردههای ریالی بانک سامان، از لحاظ شاخص ضریب تعیین، از روش آریما برتر است.
1.6 روش انجام پژوهش
روش انجام این پژوهش از نظر ماهیت و اهداف، کاربردی است.
روش پژوهش از نظر شیوه انجام
در این پژوهش دادههای مربوط به انواع سپردههای همه شعب بانک سامان شامل سپردههای قرضالحسنه و سپردههای سرمایهگذاری مدتدار و مجموع سپردههای مذکور که به صورت روزانه از فروردین 1380 تا اسفند 1390 در دسترس بودند را با استفاده مدل آریما و شبکه عصبی مصنوعی پروسپترون چند لایه برای پیشبینی مورد استفاده قرار میگیرند. چون دادههای مورد استفاده از نوع دادههای سری زمانی میباشند، به هنگام استفاده از مدلهای آریما باید پایایی این متغیرها مورد بررسی قرار گیرد که از طریق نمودار خودهمبستگی و خودهمبستگی جزئی و آزمون دیکی – فولر تعمیم یافته، این مسأله بررسی خواهد شد. سپس مدلهای مختلف آریما، با توجه به بررسیهای انجام شده و در نظر گرفتن معیارهای مورد نظر، برآورد میگردد و پیشبینی صورت میپذیرد. برای طراحی و پیشبینی مدلهای مورد نظر با استفاده از روش آریما از نرم افزار Eveiws استفاده میشود.
در ادامه از طریق مدل شبکه عصبی، با تاکید بر مدل پروسپترون چند لایه، و با در نظر گرفتن مقادیر مشاهده شده به عنوان متغیر Target و متغیر روند به عنوان متغیر مستقل، مقادیر خروجی مشخص شده و با هدف کاهش میزان خطای برآورد، پیشبینی انجام خواهد شد. برای طراحی و پیشبینی مدلهای مورد نظر از نرم افزار MATLAB استفاده میگردد. در قسمت آخر نتایج دو روش با هم مقایسه شده و پیشنهادها و راهکارهایی نیز ارایه خواهد شد.
1.7 قلمرو زمانی و مکانی پژوهش
قلمرو زمانی پژوهش
این پژوهش براساس اطلاعات مالی سالهای 90-80 بانک سامان انجام خواهد گرفت.
قلمرو مکانی پژوهش
قلمرو مکانی این پژوهش بانک سامان است.
1.8 جامعه آماری
جامعه آماری این پژوهش کلیه شعب بانک سامان است.
1.9 روشهای گردآوری اطلاعات
این پژوهش به لحاظ روش گردآوری دادهها از نوع میدانی است.
در گردآوری اطلاعات و دادهها از ابزار زیر استفاده شده است:
اطلاعات مربوط به پیشینه پژوهش و چارچوب نظری از طریق مطالعات کتابخانهای و ترجمه متون خارجی و اینترنت به دست میآید.
اطلاعات مربوط به میزان سپردههای بانک از مراجعه به سوابق مالی سالهای گذشته و مصاحبه با کارشناسان در مدیریت امور فنآوری اطلاعات بانک سامان به دست میآید.
1.10 تعریف واژه ها و اصطلاحات تخصصی پژوهشتعریف سپرده
به وجوهی اعم از پول ملی (ریال) و یا پول کشورهای خارجی (ارز) که اشخاص حقیقی یا حقوقی تحت شرایطی که قانون تعیین نموده به بانکها و موسسات اعتباری تودیع و نزد آنها نگهداری مینمایند، سپرده اطلاق میشود. سپردهها در نظام بانکی با توجه به ماهیت و شرایط آن به دو گروه تقسیم میشوند:
سایت های دیگر :
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-03-02] [ 10:11:00 ب.ظ ]
|