دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی : بررسی کارایی علفکشهای مختلف بر کنترل علفهای هرز و عملکرد لوبیا |
1-1- لوبیا
لوبیا از آمریكا منشاء گرفته است. این گیاه قبل از كشت در آمریكا در دنیای قدیم ناشناخته بود، اما بعد تبدیل به یك محصول عمده در اروپا و آمریكا گردید. مدارك باستان شناسی مربوط به آمریكای جنوبی یعنی پرو نشان میدهد كه دوره اهلی شدن آن به 5 تا 6 هزار سال قبل از میلاد بر میگردد. لوبیا با نامهای انگلیسی Bean، Common Bean،Dry Bean ، و نام علمی Phaseolus vulgaris دارای 22 = n2 كروموزوم بوده و گیاهی خودگشن است (حاجی آقا بزرگی، 1376). از نظر گیاهشناسی نیز گیاهی است یكساله، بالارونده یا بوتهای كمی كركدار با ریشة عمودی و جانبی توسعه یافته و گاهی دارای گرههای كروی است. برگهای آن متناوب و سه قسمتی است. شكل غلاف خطی حداكثر به طول 20 سانتیمتر، راست و گاهی كمی منحنی با منقار برجسته است. غلافها هنگام رسیدگی تازه، به رنگ سبز یا زرد، گاهی بنفش یا مایل به قرمز یا نواری هستند. دانهها از نظر اندازه و شكل و رنگ بسیار متنوعاند. دانههای تخممرغی، تقریباً كروی یا قلوهای شكل هستند که دارای پروتئین زیادی است (جدول 1-1 و 1-2). جوانهزنی بذر نیز به صورت اپیجیل است. دو برگ ابتدایی (اولیه) ساده و متقابل بوده و برگهای متناوب و پر برگچهای می باشند. منشاء لوبیا ایران بوده و از جنس و گونه Phaseolus vulgaris ، فر م بوته رونده و رشد نامحدود و محدود (تیپ 3-1)، متوسط ارتقاع 50-90 سانتیمتر، دوره رشد و نمو 105 روز که وزن صد دانه آن حدود 34 تا42 گرم است (باقری و همکاران، 1376).
جدول 1-1- مقایسه درصد پروتئین موجود در غذاهای گیاهی و حیوانی
غذای گیاهی / درصد پروتئین
غذای حیوانی / درصد پروتئین
برنج
8
گوشت تازه
15 تا 20
لوبیا
26
ماهی
10 تا 15
نخود
25
تخم مرغ
16
سیب زمینی
2
شیر
3/3
هویج
2/1
کره
6/0
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 03:24:00 ق.ظ ]
|