پایان نامه ارشد رشته کشاورزی : بررسی تنوع ژنتیکی جمعیتهای Agropyon elangatum |
ژنوتیپ عملکرد علوفه، قابلیت هضم و ADF معنی دار بود. همچنین اثر چین برداشت بر تمامی صفات شامل درصد خاکستر، ADF، پروتئین خام، قندهای محلول، قابلیت هضم، عملکرد علوفه و وضعیت شادابی گیاه معنیدار بود. ژنوتیپهای 1755M و 774M به ترتیب با 2739 و 1762 کیلوگرم درهکتار بیشترین و کمترین عملکرد علوفه داشتند. بطور كلی در برداشت مکرر (2چین)1755M با عملكرد 1530در برداشت حفاظت شده (یک چین) و 774P4 با 4190 برتر بودند و می توان از آنها بعنوان ارقام جدید استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
صفات مورفولوژیکی، الگوی الکتروفورزی، Agropyrun elongatum ، تنوع ژنتیکی.
فهرست مطالب
فصل اول: كلیات
1-1 مقدمه. 2
1-2 اهداف… 6
1-3 مشخصات گیاه شناسی جنس Agropyron. 7
1-3-1 ریشه. 8
1-3-2 ساقه و برگ: 9
1-3-3 گل و گل انگیزی.. 10
1-3-4 بذر و میوه: 11
1-4 مشخصات گیاه شناسی Agropyrun elongatum.. 12
فصل دوم: بررسی منابع
2-1 مروری بر منابع. 15
2- 1-1 گونه های مهم گندمی و نیازهای اكولوژی آنها 15
2-1-2 اهداف اصلاحی گراس ها: 18
2-1-2-1 افزایش عملکرد علوفه: 19
2-1-2-2 ویگور گیاه: 19
2-1-2-3 اصلاح کیفیت علوفه: 19
2-1-2-4 افزایش نسبت برگ به ساقه: 20
2-1-2-5 افزایش خوش خوراکی: 20
2-1-2-6 افزایش جذب اختیاری: 20
2-1-2-7 کاهش مواد ضد کیفیت: 21
2-1-2-8 توسعه فصل چرا: 21
2-1-2-9 مقاومت به چرای دام: 21
2-2 مشخصات گیاهشناسی: 22
2-2-5 گونههای مهم علف گندمی و نیازهای اکولوژیکی آنها: 26
2-3 الکتروفورز. 28
2-3-1 تاریخچه استفاده از الکتروفورز. 28
2-3-2 اصول الکتروفورز. 29
2-3-3 انواع الکتروفورز. 30
2-3-4 اطلاعاتی در مورد مکانیسم کار با الکتروفورز. 33
2-3-5 استفاده از الکتروفورز در بررسی تنوع ژنتیکی.. 35
2-3-5-1 الکتروفورز پروتئینها 35
2-3-6 مدلهای آماری برآورد تنوع. 36
2-3-6-1 تجزیه به مولفههای اصلی.. 38
فصل سوم: مواد و روش ها
3-1 مشخصات اقلیمی و زراعی منطقه اجرای طرح.. 41
3-2 مواد گیاهی مورد آزمایش… 41
3-2 طرح آزمایشی و عملیات زراعی: 43
3-2-1 اندازه گیری عملکرد و صفات زراعی.. 43
3-2-2 اندازه گیری کیفیت علوفه: 44
2-3 روشهای تجزیه آماری طرح.. 45
3-3-2 روشهای آماری صفات مورفولوژی و جوانهزنی.. 47
3-4 مطالعات الکتروفورزی.. 48
3-4-1 استخراج پروتئین کل گیاهک… 48
3-4-2 الکتروفورز پروتئینها 49
3-5 نکات: 54
3-5-1 رنگآمیزی پروتئینها و رنگ زدایی ژل. 54
3-5-2 طرزتهیه مارکر. 55
3-6 روش کار: 56
3-7 روشهای آماری مورد استفاده 57
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
4-1- بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای علف گندمی بر اساس صفات مورفولوژیکی.. 60
4-1-1- تجزیه واریانس و مقایسه میانگینها: 60
4-1-2- تجزیه خوشهای ژنوتیپهای مورد مطالعه از نظر صفات مورفولوژیک… 76
4-1-3- تجزیه به مؤلفههای اصلی.. 77
2-3- پلی مورفیسم. 82
2-4- الگوی تنوع. 83
2-4- الگوی تمایز و تجزیه خوشهای.. 86
4-2-5- تجزیه واریانس مولکولی (AMOVA) 90
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادها
5-1 نتیجه گیری.. 93
5-2پیشنهادات… 96
منابع و مأخذ. 97
1-1 مقدمه
از نظر اقتصادی غلات و گیاهان علوفه ای خانواده گرامینه مهمترین گیاهان دنیا محسوب می شوند. نقش عمده گیاهان علوفه ای این خانواده در تعلیف دام و در نتیجه تامین نیاز انسان به فرآوردههای دامی از اهمیت غیرقابل انکاری برخوردار است. در کشور ما عدم توجه به افزایش کیفی و کمی علوفه موجب کمبود گوشت و مواد لبنی و پایین آمدن کیفیت آنها شده است. و از سوی دیگر فشار دام بر مراتع به نابودی بخش عظیمی از پوشش گیاهی موجود و فرسایش خاک انجامیده است (مدیر شانهچی، 1379) بحران انرژی و قیمتهای صعودی غلات که همراه با آن است موجب شده که اکنون بر اهمیت و استفاده از گراسهای علوفه ای تأکید فزاینده ای می شود (Walton، 1981). سطح وسیعی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 02:36:00 ب.ظ ]
|