پایان نامه ارشد: مقایسه چهار نوع پریمکس تجاری ویتامینه و معدنی (سواد کوه، آمینه گستر، آوای کاسپین شمال و داروسازان) بر عملکرد جوجه |
2-2-1- ذرت……………………………………………………………………………………….. 8
2-3- مواد اولیه جهت تامین پروتئین…………………………………………………………… 11
2-3-1- كنجاله سویا……………………………………………………………………………….. 11
2-3-2-کنجاله کانولا……………………………………………………………………………….. 15
2-4- مكمل های موادمعدنی و ویتامین ها…………………………………………………….. 16
2-4-1- كلسیم و فسفر……………………………………………………………………………. 168
2-4-2- منیزیم………………………………………………………………………………………. 20
2-4-3- سدیم ، پتاسیم و كلر……………………………………………………………………. 21
2-4-4- مس…………………………………………………………………………………………. 21
2-4-5-منگنز………………………………………………………………………………………… 22
2-4-6- آهن………………………………………………………………………………………… 23
2-4-7-روی…………………………………………………………………………………………. 24
2-4-8-مولیبدن……………………………………………………………………………………… 25
2-4-9-سلنیوم………………………………………………………………………………………. 25
2-4-10-ید………………………………………………………………………………………….. 26
2-4-11-کروم………………………………………………………………………………………. 27
2-5-ویتامین های مورد نیاز………………………………………………………………………. 27
2-5-1- ویتامینA………………………………………………………………………………….. 28
2-5-2- ویتامینD3………………………………………………………………………………… 29
2-5-3- ویتامینE…………………………………………………………………………………… 30
2-5-4-ویتامینK……………………………………………………………………………………. 31
2-5-5ویتامین B……………………………………………………………………………………. 32
2-5-6- نیاسین……………………………………………………………………………………… 33
2-5-7-ویتامینB6………………………………………………………………………………….. 34
2-5-8-بیوتین……………………………………………………………………………………….. 35
2-5-9- فولاسین……………………………………………………………………………………. 36
2-5-10 -کولین…………………………………………………………………………………….. 37
2-5-11-ویتامینC………………………………………………………………………………….. 38
2-6-اسیدهای چرب ضروری……………………………………………………………………. 39
2-8-اسید های آمینه………………………………………………………………………………… 40
2-8-1- لیزینن………………………………………………………………………………………. 43
2-8-2-متیونین………………………………………………………………………………………. 43
2-8-3- تریپتوفان…………………………………………………………………………………… 44
2-8-4-آرژنین………………………………………………………………………………………. 44
2-8-5- ترئونین…………………………………………………………………………………….. 45
2-8-6-والین………………………………………………………………………………………… 46
فصل سوم : مواد و روش ها
3-1- موقعیت سالن پرورش ……………………………………………………………………. 49
3-2- روش انجام آزمایش………………………………………………………………………… 49
3-3- مدل آماری……………………………………………………………………………………. 50
3-4- جیره های غذایی……………………………………………………………………………. 51
3-5 – روش های اندازه گیری صفحات مختلف تولیدی…………………………………… 51
3-5-1- غذای مصرفی…………………………………………………………………………….. 51
3-5-2- افزایش وزن بدن………………………………………………………………………… 52
3-5-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………. 52
3-5- 4- هزینه غذا جهت 1 كیلوگرم افزایش وزن………………………………………….. 52
فصل چهارم : نتایج
4-1-1- عملكرد خوراك مصرفی……………………………………………………………….. 56
4-1-2- عملكرد افزایش وزن روزانه…………………………………………………………… 57
4-1-3- عملكرد ضریب تبدیل غذایی در دوره های مختلف و كل پرورش………….. 58
4-2- بررسی هزینه غذا جهت یک كیلوگرم افزایش وزن بدن در كل دوره …………… 59
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
5-1-بحث……………………………………………………………………………………………. 62
5-2-1-میانگین خوراک مصرفی روزانه……………………………………………………….. 62
5-2-2-میانگین افزایش وزن روزانه……………………………………………………………. 63
5-2-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………. 64
5-3-بررسی هزینه غذا جهت یک کیلو گرم افزایش وزن بدن در کل دوره……………. 65
نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………… 66
پیشنهادات…………………………………………………………………………………………….. 66
منابع……………………………………………………………………………………………………. 67
فهرست جداول
جدول 1-1-جمعیت مناطق مختلف جهان در بازه زمانی…………………………………… 4
جدول 1-2-تولیدات بخش دامداری و مرغداری…………………………………………….. 5
جدول 2-1-تنوع ترکیب شیمیایی 59 نمونه ذرت…………………………………………… 11
جدول 2-2- انرژی قابل متابولیسم، میزان پروتئین کنجاله سویا…………………………. 15
جدول 2-3-نیازهای کلسیمی و فسقری جوجه های گوشتی……………………………… 19
جدول 2-4-منابع حاوی کلسیم و فسفر جوجه های گوشتی …………………………….. 20
جدول 3-1- دمای سالن در هفته ها……………………………………………………………. 49
جدول 3-2- زمان و نوع و روش واکسیناسیون………………………………………………. 50
جدول 3-3- جیره استفاده شده با انواع مکمل دو قلو………………………………………. 53
جدول 3-4- آنالیز مکمل های دو قلو………………………………………………………….. 54
جدول4-1- مقایسه میانگین های خوراک (بر حسب گرم)……………………………….. 56
جدول4-2- مقایسه میانگین های افزایش وزن در هفته ها (بر حسب گرم)………….. 57
جدول 4-3- مقایسه میانگین های ضریب تبدیل غذایی پرورش ( بر حسب گرم)…. 59
جدول 4-4- بررسی هزینه غذا جهت یک کیلو گرم (برحسب ریال)…………………… 60
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مصرف مكمل 5/0 درصد مرغ گوشتی بر عملكرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های برپایه ذرت و سویا در مراحل رشد، پایانی و کل دوره پرورش بر روی بستر انجام گرفت. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر راس ( 308 ) در قالب طرح كاملاً تصادفی به 16 گروه 15 قطعه ای با جهار تیمار و چهار تكرار تقسیم شدند.تیمارها با یک جیره یکسان بر اساس توصیه NRC( 1994) و انرژی و پروتئین یكسان تغذیه شدند. چهار تیمار به ترتیب حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی سواد کوه، مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی اوای کاسپین شمال، مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی داروسازان و مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر بود. آب و خوراك در مدت انجام آزمایش به طور آزاد در اختیار جوجه ها قرار گرفت. صفات مورد مطالعه شامل خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و صفات لاشه برای دوره های آغازین، رشد، پایانی و کل دوره بود. تجزیه تحلیل آماری صفات مورد بررسی نشان داد که خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره معنی دار بود (p<0/05 ). بطوری که جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر کم ترین، و سایر تیمارها بدون داشتن تفاوت معنی دار بیشترین مصرف خوراک و افزایش وزن را نشان دادند. در کل دوره جیره های حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آوای کاسپین پایین ترین ضریب تبدیل غذایی را داشت. هم چنین کم ترین هزینه جهت یک کیلوگرم افزایش وزن در کل دوره، مربوط جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آوای کاسپین با 26664 ریال، و سایر تیمارها به ترتیب جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر با 28093 ریال، جیره حاوی مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی داروسازان با 28085 ریال، و مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی سواد کوه با 27914 ریال، بیشترین هزینه را داشتند. بنابراین می توان گفت که استفاده از مکمل 5/0 درصد مرغ گوشتی آمینه گستر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1398-07-05] [ 09:20:00 ق.ظ ]
|