پایان نامه بررسی عوامل مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی با استفاده از مدل سهشاخگی |
عوامل مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در مدل سه شاخگی کداماند؟
آیا عوامل ساختاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثرند؟
آیا عوامل رفتاری (محتوایی) در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثرند؟
آیا عوامل زمینهای (محیطی) در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثرند؟
1-4 فرضیه های تحقیق:
1- عوامل ساختاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثر است.
2- عوامل رفتاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثر است.
3- عوامل زمینهای در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثر است.
1-5 اهداف تحقیق:
1-5-1 هدف اصلی تحقیق:
بررسی عوامل مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی با استفاده از مدل سه شاخگی (ساختاری، رفتاری و زمینهای) که تجزیه و تحلیل این مدل کمک به جلوگیری از بروز خطاهای انسانی در سازمانها میشود.
1-5-2 اهداف فرعی تحقیق:
هدفهای فرعی شناسایی؛ 1. شناخت عوامل شرایط فیزیکی و غیرانسانی مرتبط با سازمان است که بدنه اصلی ساختار سازمان را تشکیل میدهند. 2. شناخت عوامل عوامل مربوط به نیروی انسانی (محتوایی) و 3. شناخت عوامل محیطی که ارتباط مستقیم با شرایط فیزیکی و نیروی انسانی سازمان دارند، که باعث جلوگیری از بروز خطاهای انسانی در سازمان میشوند.
1-6 استفادهکنندگان از تحقیق
کلیه ذینفعان، دستاندرکاران مالی، مدیریت، تصمیمگیرندگان سازمانها و سیاستگذاران از جمله مدیران دانشگاه پیامنور، مؤسسات مالی و حسابرسی، امور مالی دانشگاه پیامنور و سایر ادارات و سازمانهایی که نیروی انسانی در انجام امور مالی آنها نقش اساسی دارد.
1-7 روش تحقیق:
تحقیق در لغت بهمعنای درست و راست گردانیدن، پیدا کردن، یافتن یا جستجوی حقیقت آورده شده است. تحقیقات علمی براساس دو مبنا، یعنی هدف و گردآوری دادهها بهصورت زیر تقسیمبندی میشوند.
الف) تحقیقات علمی بر اساس هدف:
براساس هدف تحقیقات علمی را میتوان به سه گروه بنیـادی، کاربردی و عملی تقسیم کرد.
تحقیقات بنیادی: هدف تحقیق بنیادی تبیین روابط بین پدیدهها و افـزودن بـه مجموعـه دانـش موجود در یک زمینه خاص میباشد. در تحقیق بنیادی نظریه مورد بررسی قرار گرفته و تأیید یا تعدیل میشود.
تحقیق کاربردی: هدف در این نوع تحقیق، توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص مـیباشد. این تحقیقات با استفاده از زمینه و بستر شناختی و معلوماتی که از طریـق تحقیـق بنیـادی فراهم شده است، برای رفع نیازمندیهای بشر و بهبود و بهینهسازی ابزارها، روشها، اشـیاء و الگوها در جهت توسعه رفاه و آسـایش و ارتقـای سـطح زنـدگی انـسان مـورد اسـتفاده قـرار میگیرد.
تحقیق عملی: این تحقیقات را باید تحقیقات حل مسأله یا حل مشکل نامید. این تحقیقات بـا هدف رفع مشکل انجام میشوند.
ب) تحقیقات علمی براساس نحوه گردآوری دادهها:
تحقیق توصیفی: در تحقیقات توصیفی محقق بهدنبال چگونه بودن موضوع است و مـیخواهـد بدانـد پدیده، متغیر، شیء یا مطلب چگونه است. بهعبارتی این تحقیق وضع موجود را بررسـی مـیکنـد و بـه توصیف نظامند وضعیت فعلی آن مـیپـردازد و و یژگیهـا و صـفات آن را مطالعـه و در صـورت لـزوم ارتباط متغیرها را بررسی میکند.
تحقیق آزمایشی (تجربی): در اینجا محقق در متغیرها دخل و تصرفی نداشته است اساساً حضور نـدارد و آنها را نمیشناسد، بلکه تحقیق علمی را انجام میدهد تا ایـن متغیرهـا و عـواملی را کـه باعـث بـروز واقعه شده است را شناسایی کند.
تحقیق حاضر از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی است که کـاربرد مـدل سـه شـاخگی را در بررسی عوامل مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی دانشگاه پیامنور، بررسـی میکند و از نظر نحوه گردآوری دادهها، یک تحقیق توصیفی از نوع موردی میباشد.
1- 8 جامعه آماری:
جامعه آماری عبارت است از مجموعهای از افراد یا واحدها که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند و محقق مایل است به تحقیق درباره آنها بپردازد. با توجه به اینکه تحقیق حاضر در حوزه مالی دانشگاه پیامنور اجـرا مـیشـود. جامعـه آمـاری تحقیـق، کلیه مسئولین و کارکنان اداری و علمی دارای مدرک دانـشگاهی فـوق دیـپلم، لیـسانس، فـوقلیـسانس و دکتـری مرتبط با حـوزه مـذکور میباشند که تعداد آنها 672 نفر میباشند. تعداد جامعه آماری براساس میزان تحصیلات در جدول 1-1نشان داده شده است.
1-9 روش نمونهگیری و تعداد نمونه آماری:
در این تحقیق بهمنظور بـرآورد حجـم نمونـه از فرمـول ذیـل استفاده گردید:
برای متغیرهای کیفی در فرمول تعیین حجم نمونه، p و q معمولاً برابر با 50%e معـادل 06% و مقدار Z نیز، از جدول توزیع نرمال و برای سطح خطای 5% انتخاب میشود. در نتیجه، با توجه به حجم جامعه در دسترس، حداقل حجم نمونه موردنیاز که شامل 200 نفر مـیباشـد، تعیـین گردید.
1- 10 ابزار تحقیق:
در تحقیق حاضر جهت جمعآوری اطلاعات از جامعـه آمـاری از پرسـشنامهای کـه توسـط محقـق بـراساس اطلاعات بهدست آمده از ادبیات تحقیق، در مقالات معتبر علمی، در سه دسته عوامل ساختاری، رفتاری و زمینهای مؤثر در کاهش خطای انسانی در عملیات مالی، طـرح و مـورد آزمـون و سـنجش قـرار میدهد، استفاده شده است.
1- 11 روش جمعآوری اطلاعات:
الف) روش کتابخانهای
بهمنظور جمعآوری اطلاعات، هماند بسیاری از پژوهشها در علوم انسانی، منابع مربوط به ادبیات موضوع مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از منابع موجود در کتابخانهها و استفاده از مقالات موجود در اینترنت و مجلات معتبر، اطلاعات کتابخانهای لازم جمعآوری و مورد استفاده قرار گرفته است. که از این اطلاعات، برای تدوین مبانب نظری و پیدا کردن معیارها و شاخصهای لازم برای سنجش موضوع مورد پژوهش استفاده خواهد شد.
ب) روش میدانی
با استفاده از این روش به جمعآوری نظرات نمونه آماری در قالب پرسشنامه پرداخته خواهد شد. پرسشنامه یکی از ابزارهای رایج تحقیق و روش مستقیمی برای کسب دادههای تحقیق است. پرسشنامه مجموعهای از سؤالهاست که پاسخدهنده با ملاحظه آنها پاسخ لازم را ارائه میدهد. این پاسخ، داده موردنیاز محقق را تشکیل میدهد. از طریق سؤالهای پرسشنامه میتوان دانش، علائق، نگارش و عقاید فرد را در مورد موضوعی خاص ارزیابی نمود.
در این تحقیق از دو روش کتابخانهای و میدانی جهت جمعآوری اطلاعات استفاده شد. در مرحله اول با استفاده از روش کتابخانهای و استفاده از؛ 1. مقالات چاپ شده در مجلات تخصصی. 2. گزارشات رسمی سازمانها. 3. اسناد و مدارکی که سازمانها برای اهداف دیگر تهیه کردهاند. و در مرحله دوم از روشها میدانی (مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه) از روش پرسشنامه برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است.
1-12 روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:
سایت های دیگر :
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1399-03-02] [ 08:52:00 ب.ظ ]
|