مورد بررسی در آزمایش به جز ارتفاع گیاه، وزن صد دانه و شاخص برداشت تاثیر معنی داری نشان داد. اما اثر اسید هیومیک فقط بر روی تعداد ردیف دانه در بلال معنی دار بود. نتایج نشان داد که بیشترین مقادیر صفات مورد بررسی ذرت در تیمار عدم مصرف نیتروژن در زمان کاشت + مصرف 2/1 در زمان 6 تا 8 برگی + مصرف 2/1 در زمان ظهور گل تاجی بدست آمد. همچنین کمترین تعداد و وزن خشک علف­های هرز بعد از تیمار شاهد (بدون مصرف نیتروژن) متعلق به تیمار A3 ( عدم مصرف نیتروژن در زمان کاشت + مصرف 2/1 در زمان 6 تا 8 برگی + مصرف 2/1 در زمان ظهور گل تاجی) بود.

براساس نتایج این پژوهش کاربرد اسید هیومیک و زمان کاربرد کود های نیتروژنه، بر رشد و رقابت ذرت با علف های هرز تاثیر گذار است و بنابراین در برنامه مدیریت تلفیقی علف های هرز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی: زمان کوددهی، کود آلی، کود معدنی، مدیریت تلفیقی علف های هرز

 

 

 

 

 

 

 

مقالات مستخرج

بررسی تأثیر تقسیط نیتروژن و کاربرد اسید هیومیک بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در رقابت با علف­های هرز . دوازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات، 16-14 شهریور- 1391.
تاثیر کاربرد اسید هیومیک و تقسیط نیتروژن بر جمعیت و تولید ماده خشک علف های هرز ذرت. چهارمین همایش علوم علف­های هرز ایران- 1390.
 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب                                                                               صفحه

فصل اول: مقدمه و کلیات                                                                                           

1-1- مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………… ..1

1-2- کلیات …………………………………………………………………………………………………………………………………..4

1-2-1- اهمیت غلات در تغذیه انسان …………………………………………………………………………………………5

1-2-2- اهمیت اقتصادی ذرت …………………………………………………………………………………………………….5

1-2-3- ویژگی­های گیاهشناسی ………………………………………………………………………………………………..5

1-2-4- ارزش غذایی ذرت …………………………………………………………………………………………………………..6

1-2-5- مراحل رشد ذرت ……………………………………………………………………………………………………………7

1-2-6- اکولوژی …………………………………………………………………………………………………………………………..8

1-2-6-1- حرارت   برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید ………………………………………………………………………………………………………………………..8

1-2-6-2- نور ………………………………………………………………………………………………………………………………8

1-2-7-کاشت ذرت ………………………………………………………………………………………………………………………9

1-2-8- آبیاری ذرت …………………………………………………………………………………………………………………….9

1-2-9- نیاز غذایی ذرت …………………………………………………………………………………………………………….10

1-2-9-1- کود­های حیوانی و سبز …………………………………………………………………………………………….10

1-2-9-2- کود فسفر ………………………………………………………………………………………………………………….10

1-2-9-3-کود پتاس……………………………………………………………………………………………………………………11

1-2-9-4- نیتروژن …………………………………………………………………………………………………………………….11

1-2-10- اسید هیومیک …………………………………………………………………………………………………………….12

1-2-10-1- تفاوت اسید هیومیک با اسید فولیک …………………………………………………………………….13

1-2-10-2- اهمیت اسید هیومیک ……………………………………………………………………………………………13

1-2-10-3- خواص اسید هیومیک ……………………………………………………………………………………………14

1-2-11- علف های هرز …………………………………………………………………………………………………………….15

1-2-11-1- اثر علف­های هرز بر نظام­­های زراعی و غیر زراعی …………………………………………………17

فصل دوم: بررسی منابع

2-1-1- تاثیر نیتروژن بر روی عملکرد و اجزای عملکرد ذرت ………………………………………………….20

2-1-2- ضرورت کاربرد به موقع نیتروژن ………………………………………………………………………………….20

2-1-3- تقسیط نیتروژن …………………………………………………………………………………………………………….21

2-2-1- بررسی اثر اسید هیومیک خصوصیات فیزیولوژیک گیاهان…………………………………………..23

2-2-2- تأثیر اسید هیومیک بر عکس العمل­های رشدی و صفات زراعی گیاهان ……………………24

2-3-1- خسارت علف­های هرز ذرت ………………………………………………………………………………………….25

2-3-2- نقش ازت در رقابت گیاهان زراعی با علف­های هرز………………………………………………………26

2-3-3- نقش زمان کاربرد ازت در رقابت گیاهان زراعی با علف­های هرز …………………………………28

2-3-4- نقش اسید هیومیک در رقابت علف­های هرز ……………………………………………………………….29

2-3-5- اثر متقابل اسید هیومیک و نیتروژن در رقابت ذرت با علف­های هرز ………………………….30

فصل سوم: مواد و روش

3-1- زمان و مکان مورد آزمایش ……………………………………………………………………………………………….34

3-2- موقعیت شهر بسطام از نظر جغرافیایی ……………………………………………………………………………..34

3-3- خصوصیات خاک مورد آزمایش …………………………………………………………………………………………34

3-4- نوع و قالب طرح آزمایشی ………………………………………………………………………………………………….35

3-5- مشخصات مواد آزمایشی ……………………………………………………………………………………………………36

3-6- عملیات اجرایی …………………………………………………………………………………………………………………..37

3-6-1- نقشه کشت ……………………………………………………………………………………………………………………37                                                                                                                 3-6-2- عملیات آماده سازی زمین و کاشت ……………………………………………………………………………..38

3-6-3- عملیات داشت ……………………………………………………………………………………………………………….38

3-6-4- نمونه برداری و اندازگیری­ها …………………………………………………………………………………………39

3-6-4-1- نمونه برداری ذرت ……………………………………………………………………………………………………39

3-6-4-2- نمونه برداری علف های هرز …………………………………………………………………………………….40                                                                               3-6-5- برداشت نهایی ……………………………………………………………………………………………………………….40

3-6-7- تجزیه آماری داده­ها ………………………………………………………………………………………………………40

فصل چهارم: نتایج و بحث

4-1- نتایج حاصل از تجزیه واریانس ذرت …………………………………………………………………………………42

4-1-1- شاخص سطح برگ ……………………………………………………………………………………………………….42

4-1-2- ارتفاع گیاه …………………………………………………………………………………………………………………….48

4-1-3- قطر ساقه ……………………………………………………………………………………………………………………….49

4-1-4- طول بلال ………………………………………………………………………………………………………………………49

4-1-5- تعداد دانه در ردیف بلال ……………………………………………………………………………………………..51

4-1-6- وزن بلال ……………………………………………………………………………………………………………………….52

4-1-7- تعداد ردیف دانه در بلال ………………………………………………………………………………………………54

4-1-8- تعداد دانه در بلال ………………………………………………………………………………………………………..57

4-1-9- قطر چوب بلال ……………………………………………………………………………………………………………..60

4-1-10- وزن خشک چوب بلال ……………………………………………………………………………………………….62

4-1-11- وزن صد دانه ………………………………………………………………………………………………………………64

4-1-12- عملکرد دانه ………………………………………………………………………………………………………………..66

4-1-13- عملکرد بیولوژیک ……………………………………………………………………………………………………….69

4-1-14- شاخص برداشت ………………………………………………………………………………………………………….72

4-2- نتایج حاصل از تجزیه واریانس علف­های هرز ذرت …………………………………………………………..74

4-2-1- تعداد کل علف های هرز ……………………………………………………………………………………………….74

4-2-2- وزن خشک کل علف­های هرز ………………………………………………………………………………………77

4-3- نتیجه گیری کلی ………………………………………………………………………………………………………………81

4-4- توصیه ها و پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………..83

4-5- منابع مورد استفاده ………………………………………………………………………………………………………….86

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جداول

جدول2-1- مراحل رشد ذرت ………………………………………………………………………………………………………7

جدول3-1- نتایج تجزیه شیمیایی و فیزیکی خاک مزرعه ………………………………………………………..34

جدول 3-2- محتویات محلول اسیدهیومیک(سیسارون) …………………………………………………………..35

جدول 4-1- نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه ذرت …………………………………………………… 59

جدول 4-2- نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه ذرت …………………………………………………… 73

جدول4-3- نتایج تجزیه واریانس مربوط به تاثیر تیمارها بر تعداد کل علف های هرز در شش

مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد …………………………………………………………………………………. 84

جدول4-4- نتایج تجزیه واریانس مربوط به تاثیر تیمارها بر وزن خشک کل علف های هرز

در شش مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد …………………………………………………………………….. 84

جدول 4-5- مقایسه میانگین اثر اصلی تقسیط نیتروژن بر تعداد کل علف های هرز در شش

مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد ……………………………………………………………………………………85

جدول 4-6- مقایسه میانگین اثر اصلی تقسیط نیتروژن بر وزن خشک کل علف های هرز در

شش مرحله نمونه برداری در طول فصل رشد …………………………………………………………………………..85

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست اشکال

شکل 3-1- نقشه کاشت ……………………………………………………………………………………………………………..37

شکل 4-1- روند تغییرات شاخص سطح برگ در تقسیط کود نیتروژن …………………………………….43

شکل 4-2- اثر تقسیط نیتروژن بر شاخص سطح برگ در انتهای فصل رشد ……………………………44

شکل 4-3- روند تغییرات شاخص سطح برگ در کاربرد اسید هیومیک …………………………………..45

شکل 4-4- روند تغییرات شاخص سطح برگ در کنترل علف هرز …………………………………………..46

شکل 4-5- اثر کنترل علف هرز بر شاخص سطح برگ در انتهای فصل رشد …………………………. 47

شکل4-6- تاثیر کنترل علف هرز بر قطر ساقه …………………………………………………………………………..49

شکل4-7- تاثیر کنترل علف هرز بر طول بلال ………………………………………………………………………..50

شکل4-8- اثر کنترل علف هرز بر تعداد دانه در ردیف ……………………………………………………………..52

شکل4-9- اثر تقسیط نیتروژن بر وزن بلال ………………………………………………………………………………53

شکل4-10- اثر کنترل علف هرز بر وزن بلال ……………………………………………………………………………54

شکل4-11- اثر تقسیط نیتروژن بر تعداد ردیف دانه در بلال ……………………………………………………55

شکل4-12- اثر اسید هیومیک بر تعداد ردیف دانه در بلال ………………………………………………………56

شکل4-13- اثر کنترل علف هرز بر تعداد ردیف دانه در بلال ……………………………………………………57

شکل4-14- اثر کنترل علف­ هرز بر تعداد دانه در بلال ……………………………………………………………..58

شکل4-15- اثر تقسیط نیتروژن بر قطر چوب بلال …………………………………………………………………..61

شکل 4-16- اثر کنترل علف هرز بر قطر چوب بلال …………………………………………………………………61

شکل4-17- اثر تقسیط نیتروژن بر وزن خشک چوب بلال ……………………………………………………….62

شکل4-18- اثر کنترل علف­هرز بر وزن خشک چوب بلال ……………………………………………………….63

شکل4-19- اثر متقابل اسید هیومیک و کنترل علف هرز بر وزن خشک چوب بلال ……………….63

شکل4-20- اثر تقسیط نیتروژن بر وزن صد دانه ………………………………………………………………………65

شکل 4-21- اثر متقابل اسید هیومیک و کنترل علف هرز بر وزن صد دانه ……………………………..66

شکل4-22- اثر تقسیط نیتروژن بر عملکرد دانه ……………………………………………………………………….68

شکل 4-23- اثر کنترل علف هرز بر عملکرد دانه ……………………………………………………………………..68

شکل4-24- اثر تقسیط نیتروژن بر عملکرد بیولوژیک ………………………………………………………………71

شکل4-25- اثر کنترل علف هرز بر عملکرد بیولوژیک ………………………………………………………………71

شکل4-26- اثر متقابل اسید هیومیک و کنترل علف هرز بر عملکرد بیولوژیک…………………………72

شکل4-27- اثر تقسیط نیتروژن بر تعداد علف­های هرز …………………………………………………………….76

شکل4-28- اثر متقابل دوگانه تقسیط نیتروژن و اسید هیومیک (AB) بر تعداد­ کل

علف­های هرز ………………………………………………………………………………………………………………………………77

شکل4-29- اثر تقسیط نیتروژن بر وزن خشک کل علف­های هرز ……………………………………………79

شکل 4-30- اثر متقابل دوگانه تقسیط نیتروژن و اسید هیومیک (AB) بر وزن خشک­

کل علف­های هرز …………………………………………………………………………………………………………………………80

 

 

 

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...