آزمایشگاهی ماشین کشت مخلوط در پنج سطح مختلف فاصله بین بذرهای (55، 85، 110، 130 و 160 میلی­متری) برای واحد کارنده ذرت و پنج سطح مختلف فاصله بین بذرهای (100، 120، 150، 185 و 215 میلی­متری) برای واحد کارنده لوبیا و با سرعت ثابت 4 کیلومتر بر ساعت، آزمایش­ها در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفتند. به منظور ارزیابی مزرعه­ای واحد­های کارنده ذرت و لوبیا در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای یاد شده و سه سطح عمق کاشت (20، 40 و60 میلی­متری) و با سرعت ثابت 4 کیلومتر بر ساعت از طرح کرت­های خرد شده در سه تکرار استفاده شد. نتایج ارزیابی آزمایشگاه واحد­های کارنده ذرت و لوبیا نشان داد که افزایش فاصله بین بذرها روی خطوط کشت باعث کاهش شاخص­های چندتایی، نکاشت، دقت و افزایش شاخص کیفیت تغذیه می­شود. بیشترین عملکرد واحد کارنده ذرت در ارزیابی آزمایشگاهی مربوط فاصله 160 میلی­متری بین بذرها بود و همین طور بیشترین عملکرد واحد کارنده لوبیا در فاصله 215 میلی­متری بین بذرها وجود داشت. نتایج بدست آمده از ارزیابی مزرعه­ای نشان داد که در فاصله 55 میلی­متری بین بذرها و در عمق کاشت 20 میلی­متری، برای واحد کارنده ذرت مقدار شاخص­های چندتایی، نکاشت، دقت افزایش و شاخص کیفیت تغذیه کاهش داشته است. در واحد کارنده لوبیا نیز در فاصله 100 میلی­متری بین بذرها و در عمق کاشت 20 میلی­متری عملکرد کارنده کاهش پیدا کرده است. بیشترین مقدار شاخص­های بنیۀ گیاهی ­1­و­2 در واحد کارنده ذرت در فاصله 160 میلی­متری بین بذرها و در عمق کاشت 60 میلی­متری وجود داشت و همچنین در واحد کارنده لوبیا نیز بیشترین مقدار این شاخص­ها در فاصله 215 میلی­متری بین بذرها و در عمق کاشت 60 میلی­متری بود. شاخص سرعت رشد نسبی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت و لوبیا روی خطوط کشت دارای اختلاف معنی­داری نبود.

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                    صفحه

فصل اول: مقدمه.. 2

1-1- ضرورت و اهمیت مطالعه:.. 2

1-2- اهداف طرح:.. 8

فصل دوم: مروری بر پژوهش­های گذشته.. 10

2-1- مقدمه.. 10

2-2- تحقیقات زراعی انجام شده بر روی کشت مخلوط ذرت و لوبیا   10

2-3- ارزیابی کارایی کارنده­ها.. 16

2-4- پژوهش­های انجام شده بر روی عملکرد کارنده­ها در شرایط مختلف   21

2-4-1- تأثیرات عمق کاشت بر روی عملکرد کارنده­ها   21

2-4-2- تأثیرات انواع شیاربازکن­ها بر روی عملکرد کارنده­ها   23

2-4-3- تأثیرات سرعت پیشروی بر روی عملکرد کارنده­ها   26

فصل سوم: مواد و روش­ها.. 28

3-1- طرز کار ماشین کشت مخلوط.. 28

3-2- اجزای تشکیل دهنده ماشین کشت مخلوط.. 31

عنوان                                                                                                                   صفحه

3-2-1- شاسی.. 31

3-2-1-1- شاسی اتصال سه نقطه.. 31

3-2-1-2- تیرک افزار.. 32

3-2-1-3- شاسی قابل تنظیم.. 33

3-2-1-3-1- شاسی ثابت.. 34

3-2-1-3-2- شاسی متحرک.. 34

3-2-1-3-3- پیچ تنظیم موقعیت.. 35

3-2-1-3-4- شافت.. 35

3-2-1-3-5- شاخص.. 35

3-2-1-4- شاسی مفصلی.. 36

3-2-1-5- شاسی محفظه موزع.. 39

3-2-2- محفظه موزع.. 40

  برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید http://zusa.ir/%d9%be%d8%a7%db%8c%d8%a7%d9%86-%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d9%85%d8%af%db%8c%d8%b1%db%8c%d8%aa-%d8%b1%db%8c%d8%b3%da%a9-%d9%88-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%b4%d8%b9%d8%a8-%d8%a8%d8%a7%d9%86/

3-2-3- لوله سقوط بذر.. 42

3-2-4- فن مکشی.. 42

3-2-5- شیاربازکن.. 43

3-2-6- پوشاننده.. 44

3-2-7- مخزن شیب متحرک.. 45

3-2-8- چرخ تنظیم عمق و فشاردهنده.. 48

3-2-9- سیستم انتقال نیرو به موزع.. 50

عنوان                                                                                                                    صفحه

3-2-9-1- چرخ زمین گرد (محرک).. 50

3-2-9-2- چرخ زنجیر.. 51

3-2-9-3- چهار شاخه گاردان و محور تلسکوپی­1.. 53

3-2-9-4- جعبه دنده مکانیکی زنجیری.. 54

3-2-9-5- جعبه دنده 90 درجه.. 58

3-2-9-6- چهار شاخه گاردان و محور تلسکوپی­2.. 59

3-2-10- چرخ­های حمل کننده.. 60

3-2-11- پشته ساز.. 62

3-3- مشخصات تراکتور مورد استفاده.. 62

3-4- مشخصات بذرهای مورد استفاده.. 63

3-5- زاویه شیب کف مخزن واحدهای کارنده ذرت و لوبیا   64

3-6- ارزیابی آزمایشگاهی ماشین کشت مخلوط.. 64

3-6-1- مراحل انجام تست صفحه گلی.. 66

3-7- موقعیت و شرایط مزرعه مورد آزمایش.. 68

3-8- عملیات خاک­ورزی انجام شده.. 68

3-9- ابعاد کرت­های آزمایشی و نقشه مزرعه.. 71

3-10- عملیات کاشت.. 73

3-11- الگوهای کاشت انتخابی جهت ارزیابی مزرعه­ای.. 74

3-12- ایجاد نهر جهت آبیاری مزرعه.. 76

عنوان                                                                                                                   صفحه

3-13- ایجاد مرز جهت جدا کردن کرت­ها آزمایشی.. 76

3-14- آبیاری مزرعه.. 77

3-15- محاسبه درصد قوه نامیه بذر لوبیا.. 78

3-16- اندازه­گیری متغییرهای آزمایشی.. 79

3-16-1- اندازه­گیری فواصل بین گیاهان سبز شده.. 79

3-16-2- میانگین فواصل بین بذرها.. 81

3-16-3- انحراف معیار فواصل بین بذرها.. 81

3-16-4- شاخص چندتایی.. 82

3-16-5- شاخص نکاشت.. 82

3-16-6- شاخص کیفیت تغذیه.. 83

3-16-7- شاخص دقت.. 84

3-16-8- شاخص درصد کل سبز شدن.. 84

3-16-9- اندازه­گیری عمق قرارگیری بذرها درون خاک   85

3-16-10- اندازه­گیری طول ساقه و ریشه.. 86

3-16-11- اندازه­گیری وزن خشک ساقه و ریشه.. 87

3-16-12- شاخص سرعت رشد نسبیRGR.. 87

3-16-13- شاخص بنیۀ گیاهی­1.. 88

3-16-14- شاخص بنیۀ گیاهی­2.. 88

3-17- طرح­های آماری مورد استفاده جهت ارزیابی آزمایشگاهی و مزرعه­ای.. 89

عنوان                                                                                                                    صفحه

فصل چهارم: نتایج و بحث.. 91

4-1- ارزیابی آزمایشگاهی.. 91

4-1-1- نتایج ارزیابی آزمایشگاهی واحد کارنده لوبیا   92

4-1-1-1- بررسی شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 92

4-1-1-2- بررسی شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 94

4-1-1-3- بررسی شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 95

4-1-1-4- بررسی شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 96

4-1-2- نتایج ارزیابی آزمایشگاهی واحد کارنده ذرت   98

4-1-2-1- بررسی شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 99

4-1-2-2- بررسی شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 100

4-1-2-3- بررسی شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 101

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

4-1-2-4- بررسی شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 102

4-2- ارزیابی مزرعه­ای.. 103

4-2-1- نتایج ارزیابی مزرعه­ای واحد کارنده لوبیا   103

4-2-1-1- بررسی شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 106

4-2-1-2- بررسی شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 108

4-2-1-3- بررسی شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 110

4-2-1-4- بررسی شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 113

4-2-1-5- بررسی شاخص درصد کل سبز شدن در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 115

4-2-1-6- بررسی شاخص بنیۀ گیاهی­1 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 117

4-2-1-7- بررسی شاخص بنیۀ گیاهی­2 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 120

4-2-1-8- بررسی شاخص سرعت رشد نسبی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 121

عنوان                                                                                                                    صفحه

4-2-2- نتایج ارزیابی مزرعه­ای واحد کارنده ذرت.. 123

4-2-2-1- بررسی شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 123

4-2-2-2- بررسی شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 128

4-2-2-3- بررسی شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 130

4-2-2-4- بررسی شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 132

4-2-2-5- بررسی شاخص درصد کل سبز شدن در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 134

4-2-2-6- بررسی شاخص بنیۀ گیاهی­1 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 137

4-2-2-7- بررسی شاخص بنیۀ گیاهی­2 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 140

4-2-2-8- بررسی شاخص سرعت رشد نسبی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 142

4-2-2-9- بررسی عمق قرار­گیری بذرها درون خاک در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 144

فصل پنجم: نتایج و پیشنهادات.. 147

عنوان                                                                                                                   صفحه

5-1- نتیجه­گیری.. 147

5-2- پیشنهادات.. 149

فهرست منابع.. 150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست جدول­ها

عنوان                                                                                                                    صفحه

جدول 3-1- مشخصات صفحه موزع ذرت مورد استفاده.. 40

جدول 3-2- مشخصات صفحه موزع لوبیا مورد استفاده.. 41

جدول 3-3- توضیحات مربوط به مجموعه چرخ زنجیرها.. 55

جدول 3-4- محدوده تغییرات فواصل بین بذرها توسط هر یک از خروجی­ها جعبه دنده.. 56

جدول 3-5- مشخصات فنی تراکتور مورد استفاده.. 63

جدول 3-6- مشخصات بذر ذرت مورد استفاده.. 63

جدول 3-7- مشخصات بذر لوبیا مورد استفاده.. 63

جدول 3-8- زاویه شیب کف مخزن واحدهای کارنده ذرت و لوبیا   64

جدول 3-9- مشخصات فنی گاوآهن برگردان­دار مورد استفاده   69

جدول 3-10- مشخصات فن هرس بشقابی آفست به کار گرفته شده   69

عنوان                                                                                                                    صفحه

جدول 3-11- فاصله بین بذرهای ذرت و لوبیا جهت انجام ارزیابی مزرعه­ای   74

جدول 4-1- تجزیه واریانس متغییرهای اندازه­گیری شده در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 92

جدول4-2- تجزیه واریانس متغییرهای اندازه­گیری شده در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 98

جدول 4-3- تجزیه واریانس متغییرهای اندازه­گیری شده در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 104

جدول 4-4- تجزیه واریانس متغییرهای اندازه­گیری شده در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 105

جدول 4-5- مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت بر شاخص چندتایی (%).. 125

جدول 4-6- تجزیه واریانس متغییرهای اندازه­گیری شده در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 126

 

 

عنوان                                                                                                                     صفحه

جدول 4-7- تجزیه واریانس متغییرهای اندازه­گیری شده در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت.. 127

جدول 4-8- مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت بر شاخص بنیۀ گیاهی­1 (mm) 140

جدول 4-9- مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت و عمق کاشت بر شاخص سرعت رشد نسبی (gr/day) 144

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست شکل­ها

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 3-1- نمایی از ماشین کشت مخلوط.. 30

شکل3-2- نمایی دیگر از ماشین کشت مخلوط.. 30

شکل 3-3- نمایی از تیرک افزار (تول بار).. 32

شکل 3-4- شاسی قابل تنظیم.. 33

شکل 3-5- قطعات تشکیل دهنده شاسی قابل تنظیم.. 36

شکل 3-6- قطعات تشکیل دهنده شاسی مفصلی.. 38

شکل 3-7- نمایی از شاسی مفصلی.. 38

شکل 3-8- نمایی از شاسی محفظه موزع.. 39

شکل 3-9- نمایی از محفظه موزع و صفحه موزع.. 41

شکل 3-10- نمایی از شیاربازکن مورد استفاده.. 43

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 3-11- نمایی از پوشاننده مورد استفاده.. 44

شکل 3-12- قطعات تشکیل دهنده مخزن شیب متحرک.. 47

شکل 3-13- نمایی از مخزن­های شیب متحرک سوار شده بر روی ماشین کشت مخلوط.. 47

شکل 3-14- قطعات تشکیل دهنده مکانیزم چرخ تنظیم عمق و فشاردهنده   49

شکل 3-15- نمایی از مکانیزم چرخ تنظیم عمق و فشار دهنده   49

شکل 3-16- نحوه اتصال چرخ زمین گرد به سیستم انتقال نیرو به موزع   50

شکل 3-17- نمایی از مکانیزم چرخ زنجیر.. 52

شکل 3-18- قطعات تشکیل دهنده مکانیزم چرخ زنجیر.. 52

شکل 3-19- قطعات تشکیل دهنده چهار شاخه گاردان و محور تلسکوپی   53

شکل 3-20- نمایی از جعبه دنده مکانیکی زنجیری.. 57

شکل 3-21- قطعات تشکیل دهنده جعبه دنده مکانیکی زنجیری   57

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 3-22- نمایی از جعبه دنده 90 درجه.. 58

شکل 3-23- نمایی از چهار شاخه گاردان و محور تلسکوپی متصل به هم   59

شکل 3-24- نمایی از توپی و بازوی محور چرخ حمل کننده.. 61

شکل 3-25- نمایی از اتصال بازوی محور چرخ حمل کننده به تیرک افزار   61

شکل 3-26- نمایی از پشته ساز.. 62

شکل 3-27- خطوط بذرهای ذرت و لوبیا ریخته شده روی بستر گل   65

شکل 3-28- تراکتور و ماشین کشت مخلوط در حال انجام تست صفحه گلی   67

شکل 3-29- اندازه­گیری فواصل بین بذرهای ریخته شده روی بستر گل   67

شکل 3-30- انجام عملیات خاک­ورزی اولیه توسط گاوآهن برگردان­دار   70

شکل 3-31- انجام عملیات خاک­ورزی ثانویه توسط هرس بشقابی آفست   70

شکل 3-32- نمایی از سطح مزرعه بعد از انجام عملیات تسطیح   71

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 3-33- نقشه مزرعه.. 72

شکل 3-34- ماشین کشت مخلوط درحین انجام عملیات کاشت.. 75

شکل 3-35- نمایی از سطح مزرعه بعد از انجام عملیات کاشت   75

شکل 3-36- نمایی از نهر آب ایجاد شده در سطح مزرعه توسط نهرکن   76

شکل 3-37- سطح مزرعه بعد از انجام عملیات مرزکشی.. 77

شکل3-38- نمایی از سطح مزرعه بعد از انجام اولین آبیاری   77

شکل 3-39- بذرهای جوانه زده لوبیا بعد از خارج شدن از اتاقک رشد   78

شکل 3-40- نحوه اندازه­گیری قطر ساقه لوبیا توسط کولیس   80

شکل 3-41- نحوه اندازه­گیری فاصله بیرونی ساقه دو بوته ذرت توسط کولیس.. 80

شکل 3-42- اندازه­گیری محل قرار­گیری بذر تا قسمت علامت­گذاری شده روی ساقه توسط کولیس.. 85

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 3-43- بوته­های ذرت و لوبیا بعد از آبشویی ریشه.. 86

شکل 4-1- مقایسه میانگین شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 93

شکل 4-2- مقایسه میانگین شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 95

شکل 4-3- مقایسه میانگین شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 96

شکل 4-4- مقایسه میانگین شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 97

شکل 4-5- مقایسه میانگین شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 99

شکل 4-6- مقایسه میانگین شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 100

 

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 4-7- مقایسه میانگین شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 101

شکل 4-8- مقایسه میانگین شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 102

شکل 4-9- مقایسه میانگین شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 107

شکل 4-10- مقایسه میانگین شاخص چندتایی در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا.. 108

شکل 4-11- مقایسه میانگین شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 109

شکل 4-12- مقایسه میانگین شاخص نکاشت در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا   110

شکل 4-13- مقایسه میانگین شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 111

شکل 4-14- مقایسه میانگین شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا.. 112

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 4-15- مقایسه میانگین شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 114

شکل 4-16- مقایسه میانگین شاخص دقت در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا   114

شکل 4-17- مقایسه میانگین شاخص درصد کل سبز شدن در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 116

شکل 4-18- مقایسه میانگین شاخص درصد کل سبز شدن در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا.. 117

شکل 4-19- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی­1 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 118

شکل 4-20- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی­1 در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا.. 119

شکل4-21- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی­2 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای لوبیا روی خطوط کشت.. 121

شکل 4-22- مقایسه میانگین شاخص سرعت رشد نسبی در سطوح مختلف عمق کاشت لوبیا.. 122

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 4-23- مقایسه میانگین شاخص چندتایی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 124

شکل 4-24- مقایسه میانگین شاخص چندتایی در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت   125

شکل 4-25- مقایسه میانگین شاخص نکاشت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 129

شکل 4-26- مقایسه میانگین شاخص نکاشت در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت   130

شکل 4-27- مقایسه میانگین شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 131

شکل 4-28- مقایسه میانگین شاخص کیفیت تغذیه در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت.. 132

شکل 4-29- مقایسه میانگین شاخص دقت در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 133

شکل 4-30- مقایسه میانگین شاخص دقت در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت   134

 

 

عنوان                                                                                                                    صفحه

شکل 4-31- مقایسه میانگین شاخص درصد کل سبز شدن در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 136

شکل 4-32- مقایسه میانگین شاخص درصد کل سبز شدن در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت.. 137

شکل 4-33- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی1 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 138

شکل 4-34- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی­1 در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت.. 139

شکل 4-35- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی­2 در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 141

شکل 4-36- مقایسه میانگین شاخص بنیۀ گیاهی­2 در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت.. 142

شکل4-37- مقایسه میانگین شاخص سرعت رشد نسبی در سطوح مختلف فاصله بین بذرهای ذرت روی خطوط کشت.. 143

شکل 4-38- مقایسه میانگین عمق قرار­گیری بذرها درون خاک در سطوح مختلف عمق کاشت ذرت.. 145

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل اول
 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه
1-1- ضرورت و اهمیت مطالعه:
کشاورزی فرایندی است که در آن مجموعه­ای از نهاده­ها همچون نور، دی اکسید­کربن، آب و عناصر غذایی وارد سیستم شده تا خروجی آن به عنوان غذا مورد استفاده قرار گیرد. منابع برونی بوم نظام شامل تمام نهاده­هایی است که به عنوان انرژی­های یارانه­ای وارد سیستم می­شوند. اکثر منابع موجود به گونه­ای در طبیعت محدود هستند و از طرفی تفکر پایداری در کشاورزی اجازه استفاده از این منابع به هر میزان و هر طریقی را نمی­دهد. لذا این منابع باید به گونه­ای مصرف شوند که نه تنها نیازهای غذایی امروزه بشر تأمین شود، بلکه برای آیندگان نیز قابل دسترسی و استفاده باشد. لازمه این مهم، لزوم تجدید نظر در ارتباط با مصرف منابع می­باشد (کوچکی 1388). یکی از بهترین راهکارها در راستای اهداف توسعه پایدار کشاورزی با هدف مصرف درست و معقولانه منابع، کشت مخلوط دو یا چند گیاه می­باشد (Tsubo et. Al. 2001). کشت مخلوط به کشت دو یا تعداد بیشتری محصولات زراعی با یکدیگر در یک قطعه زمین و در یک زمان گفته می­شود (Tsubo and Walker,2002 ؛ Xin and Tong, 1986) که در واقع، نظامی با ویژگی­هایی همچون تنوع زیاد گونه­ها، چرخه تقریباً بسته عناصر غذایی، شیوع کمتر آفات، کنترل بهتر فرسایش خاک، عملکرد کم ولی با ثبات و استفاده کارآمدتر و بهتر از منابع می­باشد (Vandermeer, 1989) و یکی از روش­های مدیریت صحیح تولید محصولات زراعی که منجر به بهبود کارایی مصرف منابع می­شود، به شمار می­آید (Black and Ong, 2000). از مزیت های نسبی دیگر آن می­توان به ثبات بیشتر عملکرد (Jensen, 1996)، کارایی بالاتر استفاده از زمین و نیروی کارگر (Ofori and Stern, 1987)، افزایش توانایی رقابتی در کنترل علف­های هرز (Hauggaard-Nielsen et al., 2001)، بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک به دلیل افزایش تثبیت نیتروژن حاصل از جزء بقولات (Jensen, 1996) و غیره اشاره

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...